Asylkaoset
Arabisk nyhetssajt som i en artikel hävdar att kvinnor i Sverige demonstrerar för att få män att gifta sig med.

Löften om gratis blonda tjejer lockar araber till Sverige

Publicerad 17 september 2015 kl 18.24

Inrikes. En skattefinansierad lyxtillvaro med gratis bostäder, skyhöga bidrag och en egen "blond skönhet" till flickvän. Det är några av de löften som just nu får invandrare från arabvärlden att vallfärda till Sverige, enligt en granskning i social­demokratiska Dala-Demokraten.

Gilla artikeln på Facebook

Just nu söker närmare tusen invandrare, varav de flesta är män, asyl i Sverige varje dag. Många har frågat sig varför så många väljer att desperat vallfärda genom hela Europa för att ta sig till det lilla landet i norr.

Tidigare idag rapporterades om att ett 30-tal invandrare vägrade kliva av bussen och flytta in på sitt nya asylboende i Fredriksberg i Dalarna. Anledningen var att de var missnöjda med att lägenheterna hade delade kök och att de skulle bli tvungna att laga sin egen mat.

Dala-Demokraten konstaterar i sin granskning att de flesta av de invandrare som kommer till Sverige redan är bosatta i Syriens grannländer men tar sig vidare till Nordeuropa av ekonomiska skäl.

Förväntningarna på just Sverige är skyhöga, enligt tidningen. På de webbplatser där människosmugglare går ut med information pekas Sverige ut om det bästa landet att ta sig till: Man får snabbast asyl och får snart hämta dit resten av sin familj.

På sajterna utlovas invandrarna ett skattefinansierat lyxliv. De får veta att de får bo på hotell fram till dess att staten har ordnat fram ett gratis boende åt dem. Därefter kan de luta sig tillbaka och låta de svenska skattebetalarna stå för alla deras levnadsomkostnader.

Det finns också sexuella inslag i annonseringen, enligt Dala-Demokraten. Bland annat utlovas araberna en egen blond svensk flickvän om de lyckas ta sig illegalt hela vägen till det förlovade landet i norra Europa.

När Fria Tider gör en kontroll av Dala-Demokratens uppgifter lyckas vi efter bara tre minuters letande på internet hitta två arabiska sajter som lockar invandrare till Sverige med sådana löften. Den ena sajten är en nyhetssajt som hävdar att blonda svenska kvinnor demonstrerar i Sverige för att få män att gifta sig med, den andra lovar dessutom generösa bidrag åt invandrarna. Ytterligare en genomgång visar att det finns ett stort antal liknande sajter utöver de två vi tittade närmare på.

"På det hela taget kan man påstå att unga syriska män lockas till Sverige genom de äldsta tricken i boken – pengar och tjejer. Det publiceras bilder på blonda skönheter och man skriver att upprörda svenska kvinnor demonstrerar eftersom de kräver män", skriver Dala-Demokraten.

Kommentar: Efter att Fria Tider publicerade denna artikel har Dala-Demokraten valt att ta bort sin artikel från internet.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0