Navalnyj inte förgiftad

Publicerad 31 juli 2019 kl 18.34

Media. Västerländska medier har insinuerat att oppositionspolitikern Alexei Navalnyj blivit förgiftad efter att han drabbats av en allergisk reaktion. Läkarna har dock inte hittat några spår av gift i hans kropp, rapporterar Sveriges Radio.

Gilla artikeln på Facebook

Alexei Navalnyj kunde lämna sjukhuset i måndags och återvände sedan till fängelset för att avtjäna ett 30 dagar långt straff för att ha organiserat en otillåten demonstration i Moskva.

Bakgrunden till protesten var att ett femtiotal politiker stoppats från att ställa upp i Moskvas lokalval sedan deras namninsamlingar underkänts av myndigheterna.

Navalnyj insjuknade kort i vad som läkarna beskrev som en allergisk reaktion, men i västerländska medier har det spridits teorier om att han i själva verket skulle ha blivit förgiftad.

Den 43-årige oppositionsolitikern är en övertygad rysk etnonationalist och invandringskritiker, men hyllas trots det i västerländska medier eftersom han är en motståndare till president Putin.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0