Navalnyj inte förgiftad

Publicerad 31 juli 2019 kl 18.34

Media. Västerländska medier har insinuerat att oppositionspolitikern Alexei Navalnyj blivit förgiftad efter att han drabbats av en allergisk reaktion. Läkarna har dock inte hittat några spår av gift i hans kropp, rapporterar Sveriges Radio.

Gilla artikeln på Facebook

Alexei Navalnyj kunde lämna sjukhuset i måndags och återvände sedan till fängelset för att avtjäna ett 30 dagar långt straff för att ha organiserat en otillåten demonstration i Moskva.

Bakgrunden till protesten var att ett femtiotal politiker stoppats från att ställa upp i Moskvas lokalval sedan deras namninsamlingar underkänts av myndigheterna.

Navalnyj insjuknade kort i vad som läkarna beskrev som en allergisk reaktion, men i västerländska medier har det spridits teorier om att han i själva verket skulle ha blivit förgiftad.

Den 43-årige oppositionsolitikern är en övertygad rysk etnonationalist och invandringskritiker, men hyllas trots det i västerländska medier eftersom han är en motståndare till president Putin.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0