Navalnyj inte förgiftad

Publicerad 31 juli 2019 kl 18.34

Media. Västerländska medier har insinuerat att oppositionspolitikern Alexei Navalnyj blivit förgiftad efter att han drabbats av en allergisk reaktion. Läkarna har dock inte hittat några spår av gift i hans kropp, rapporterar Sveriges Radio.

Gilla artikeln på Facebook

Alexei Navalnyj kunde lämna sjukhuset i måndags och återvände sedan till fängelset för att avtjäna ett 30 dagar långt straff för att ha organiserat en otillåten demonstration i Moskva.

Bakgrunden till protesten var att ett femtiotal politiker stoppats från att ställa upp i Moskvas lokalval sedan deras namninsamlingar underkänts av myndigheterna.

Navalnyj insjuknade kort i vad som läkarna beskrev som en allergisk reaktion, men i västerländska medier har det spridits teorier om att han i själva verket skulle ha blivit förgiftad.

Den 43-årige oppositionsolitikern är en övertygad rysk etnonationalist och invandringskritiker, men hyllas trots det i västerländska medier eftersom han är en motståndare till president Putin.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Gruppvåldtagna 13-åringen

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Nyupptäckta motiv på hällmålning avslöjar sjöfart på stenåldern. Forskarna upptäckte bilderna med hjälp av ny teknik.0 

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0