Val 2014
Nalin Pekgul jämförde Åkesson med Ruhollah Khomeini.

Pekgul: Åkesson är vår tids Khomeini

Publicerad 16 september 2014 kl 12.39

Politik. Nalin Pekgul (S) gick igår till hårt angrepp mot Jimmie Åkesson (SD) och jämförde honom med den muslimske diktatorn och massmördaren Ruhollah Khomeini.

Dela artikeln

© Okänd

Ruhollah Khomeini.

– Jag kallar honom vår tids Khomeini, han är ju en riktig maktmänniska och vet precis hur han ska utnyttja de här segregationsproblemen för att skaffa sig makt, sade den rikskända s-profilen i TV4 igår.

Khomeini ledde den iranska revolutionen under 1970-talet – då Iran omvandlades till en muslimsk diktatur – och var från störtandet av shahen fram till sin död 1989 Irans diktator, eller så kallade "högste ledare". Mot slutet av sin regeringstid beordrade han avrättandet av tusentals politiska fångar och dissidenter.

– Det finns både rädsla, men det finns tyvärr även okunskap och ointresse. Det här är ingenting som drabbar er journalister, ni bor inte i Tensta, det är inte många politiker som bor i Tensta, fortsatte Pekgul apropå de så kallade integrationsproblemen i den invandrartäta förorten.

Pekgul fortsatte därefter med att lägga skulden för de etniska motsättningarna i Sverige på svenskarna och påstod, bland annat, att svenska arbetsgivare diskriminerar invandrare. Hon erkände även att "vi har ett problem i det mångkulturella samhället".


Nyheter från förstasidan

Första amerikanska soldaterna i Boden

Efter Natointrädet. "Första gången Sverige genomför värdlandsstöd som allierad."0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0