Arkivbild.

Skåne inför gratis munskydd i kollektivtrafik

Publicerad 9 juli 2020 kl 15.28

Inrikes. För att öka tryggheten för dem som reser kollektivt i Skåne kommer Skånetrafiken tillhandahålla tiotusentals gratis munskydd, uppger man på torsdagen.

Dela artikeln

Skåne är en av de regioner som klarat coronasmittan bäst. Nu väntas både Norge och Danmark öppna sina gränser mot länet.

Skåne fortsätter ta viruset på allvar.

Sedan coronakrisen inleddes har en het fråga varit användandet av munskydd. Flera andra länder har infört det, men inte Sverige.

Nu börjar dock kollektivtrafiken i Skåne, Skånetrafiken, med gratis munskydd för sina resenärer. Men det är inte tvång att använda dem.

"För att öka tryggheten för dem som reser kommer Skånetrafiken att tillhandahålla gratis munskydd till dem som har någon form av periodbiljett, seniorkortsinnehavare och de som har serviceresekort", skriver Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

– Tack vare att vi har god tillgång till munskydd kan vi tillhandahålla 50.000 munskydd till dem som reser kollektivt i Skåne, säger Alf Jönsson, regiondirektör i Region Skåne.

Munskydden kan hämtas på Skånetrafikens kundcenter i Malmö, Lund, Kristianstad eller Helsingborg från och med tisdag den 14 juli. Varje person får hämta ut max två munskydd.


Nyheter från förstasidan

"Kalla fakta" har infiltrerat SD

"Vi har gått undercover." Påstår sig avslöja att partiet driver "trollfabrik".0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Domstol slår fast: Måste stoppas. Sätter punkt för de omstridda uthängningarna av enskilda.0 

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0