Bulletin.nu

Ny liberal sajt lanserades

Publicerad 22 december 2020 kl 12.08

Inrikes. Idag lanserades den nya liberala sajten Bulletin, som ska finansieras med bidrag från staten. Tidningens ledarsida kallar sig för liberalkonservativ. Tidningen vill se "internationellt samarbete" och distanserar sig från "nationalkonservatism och nationalism". Istället satsar man på att "lyfta" så kallade HBTQ-frågor.

Dela artikeln

Det har varit stor uppståndelse kring sajten Bulletin i etablerad media.

Detta bland annat för att man värvat personer som den folkpartistiske partiledaren Lars Leijonborg och författaren Fredrik Ekelund, även känd under namnet "Marisol M" efter att ha kommit ut som transvestit.

Paulina Neuding, som är chefredaktör, uppgav sig då vara "oerhört stolt" över rekryteringen av Leijonborg, som "var en av de första som på allvar lyfte integrationsfrågan i Sverige", sade hon i Expressen.

I samma artikel säger sig Ekelund ingå i den "anständiga vänstern" och att han vill lyfta HBTQ-frågor i den nya tidningen. Han förklarar att han redan är klar med en text om ikoner inom transrörelsen.

Idag lanserades alltså tidningen till slut, som enligt egen utsago är ett liberalkonservativt mediealternativ.

"Bulletins ledarsida ska verka i liberalkonservativ tradition; samhällssynen är liberal, förhållningssättet konservativt. Det är en konservatism, med liberala förtecken, som tar avstamp i övertygelsen om en smal, men stark stat, och ett samhälle, baserat på de små enheterna, som är större än staten", skriver Alice Teodorescu i sin första ledare i tidningen och fortsätter:

"En konservatism av detta slag tempereras av de liberala principerna om rättssäkerhet och individens autonomi, liksom den i grunden positiva inställningen till internationellt samarbete. Härigenom distanserar sig liberalkonservatismen från såväl nationalkonservatismens som socialkonservatismens kollektivism, nationalism och paternalism. "


Nyheter från förstasidan

DN:s favoritimam har börjat "låta som en ilsken sverigevän"

Från integrationshjälte till radikal. DN ondgör sig över att Salahuddin Barakat har slutat vara liberal.0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Domstol slår fast: Måste stoppas. Sätter punkt för de omstridda uthängningarna av enskilda.0 

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0