Väskorna med smink och hudvårdsprodukter var ordentligt låsta och hoptejpade. Vikten på väskorna och dess innehåll uppskattades till drygt 200 kilo.

200 kilo smink beslagtogs på tåg

Publicerad 13 september 2021 kl 14.54

Inrikes. Ett par hundra kilo smink och hudvårdsprodukter plockades av tåget i Herrljunga. Enligt polisen var produkterna troligen avsedda för den svarta marknaden.

Dela artikeln

© Polisen

En del av beslaget.

Det var i fredags som polisens regionledningscentral i Göteborg fick ett tips från en passagerare på ett tåg som strax skulle avgå från Stockholm med destination Göteborg.

Passageraren lade märke till tre män som bar ombord fem stora sportbagar, för att sedan lämna tåget utan att åka med på resan. Väskorna var ordentligt hoptejpade och tipsaren tyckte det hela kändes märkligt.

I Herrljunga väntade en polispatrull på perrongen och en av väskorna togs av tåget och kontrollerades. Den visade sig innehålla stora mängder med märkessmink och hudvårdsprodukter.

– Det är äkta produkter till ett stort värde. En teori är att de skulle säljas på den svarta marknaden, säger Pernilla Svensson, gruppchef vid Alingsåspolisen, på polisens hemsida.

En polisanmälan är upprättad med brottsrubriceringen grov stöld alternativt häleri och ärendet är nu överlämnat till utredning.

– Vi har gjort en del spårsäkring på väskorna, och förhoppningsvis kan filmmaterial från Stockholms och Göteborgs tågstationer leda utredningen vidare, säger Pernilla Svensson.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0