Covid-19 i Sverige

Över 200 smittade i Sverige

Publicerad 8 mars 2020 kl 16.50

Inrikes. På söndagen hade 203 personer i Sverige bekräftats smittade av det nya coronaviruset som ger covid-19. Ytterligare 14 fall rapporteras från Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

Dagens rapport från Region Stockholm visar att 14 ytterligare personer under gårdagen konstaterats smittade av covid-19. Det gör att totalt 115 personer i länet nu har bekräftats smittade av det nya coronaviruset.

Till och med gårdagen har omkring 1.600 personer provtagits i regionen.

Hittills visar sammanställningen från Smittskydd Stockholm att 101 av personerna smittats i Italien eller varit i direkt kontakt med personer som smittats i Italien. Åtta fall har smittats i Iran eller varit i direkt kontakt med personer som smittats i Iran. En person har smittats efter vistelse i ett annat europeiskt land. Fem fall är fortfarande under utredning.

– Vi har varit och är fortsatt beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset och vi ökar hela tiden vår kapacitet för att kunna ta fler prover. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta med smittspårning enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fall utan utlandskoppling, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt har 203 personer i Sverige nu påvisats smittade. Det rör sig om 115 personer i Region Stockholm, 22 i Region Skåne, 26 personer i Västra Götaland, 20 i Region Värmland, åtta personer i Region Jönköping, sex personer i Region Uppsala, fyra personer i Region Örebro län och två personer i Region Gävleborg.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0