Matt Ratana, 54, sköts ihjäl natten till igår.

Polisen Matt, 54, mördad av misstänkt islamist i London

Publicerad 26 september 2020 kl 11.10

Utrikes. Polismannen Matt Ratana sköts natten till igår ihjäl i södra London i samband med ett rutiningripande mot kriminella invandrare. Det skriver flera brittiska medier.

Gilla artikeln på Facebook

The Sun skriver att en polispatrull gripit en 23-årig invandrare från Sri Lanka misstänkt för att sälja narkotika samt illegalt innehav av ammunition. Patrullen missade emellertid att mannen på okänt sätt hade gömt ett skjutvapen på kroppen eftersom mer ingående kroppsvisitation enligt den brittiska polislagen inte får göras på allmän plats.

När den handfängslade 23-åringen anlände till polisstationen öppnade Matt Ratana dörren till polisbilen för att ta tempen på den misstänkte med anledning av coronapandemin samt påbörja kroppsvisitation. Bland annat genomsöks de gripna med metalldetektor på polisstationen.

23-åringen slet då fram skjutvapnet och avfyrade det mot Ratana, som träffades i bröstet. Två kollegor till den 54-årige polismannen rusade fram och 23-åringen fortsatte avlossa skott, varav ett träffade honom själv i halsen.

Matt Ratana fördes svårt skadad till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Den 23-årige lankesen vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Den invandrade mördaren uppges vara en misstänkt islamist som även uttryckt högerextrema åsikter. Han ska bland annat för flera år sedan ha hänvisats till ett brittiskt anti-terrorprogram på grund av sina islamistiska sympatier.

– Han befann sig i utkanten av terrorlandskapet, säger en källa.

54 år gammal var Matt Ratana bara månader ifrån att gå i pension då poliser i Storbritannien har rätt att gå i pension när de fyller 55. Han var själv en invandrare från Nya Zeeland som kom till Storbritannien på 80-talet. Matt Ratana sörjs närmast av sin sambo och en vuxen son.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0