Foto: Pressbild Moderaterna

Reinfeldts far misstänks för rattfylleri – igen

Publicerad 9 augusti 2012 kl 07.14

Inrikes.Så sent som 2009 dömdes Bruno Reinfeldt, 73, för rattfylla. Nu misstänks den tidigare moderata kommunpolitikern för samma sak igen. Enligt vittnen körde han in i två parkerade bilar – och försökte därefter smita.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 19-tiden på onsdagskvällen som polisen fick larm om att statsministerns far prejat in i två bilar bilar utanför sin bostad i Täby.

– Anmälaren berättade att det verkade som att personen i bilen försökte ta sig i väg, så polisen åkte ut till platsen, säger Albin Näverberg, pressinformatör på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Enligt en granne var prejningen så kraftig att en av bilarna lyfte från marken. Reinfeldt kunde strax därefter omhändertas av polis, som tog med honom till stationer för provtagning. Han misstänks för rattfylla.

Bruno Reinfeldt förnekar uppgifterna när Aftonbladet konfronterar honom.

– Mina grannar anklagade mig för att ha repat deras bilar vilket jag inte har gjort. Sedan kom polisen och hämtade mig och tog mig till stationen för förhör, säger han.

Det är inte första gången 73-åringen anklagas för samma sak. I oktober 2009 greps Reinfeldt några timmar efter en vinglig färd hem från Täby centrum. Han hävdade den gången i polisörhör att han hade börjat dricka först efter han kommit hem. Det kunde rättsmedicinalverkets analys avfärda som en lögn, och Bruno Reinfeld dömdes till dagsböter för rattfylleri.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Forskare: Barn känner smärta när de aborteras. Nya studier omkullkastar argument för abort.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0