Foto: Pressbild Moderaterna

Reinfeldts far misstänks för rattfylleri – igen

Publicerad 9 augusti 2012 kl 07.14

Inrikes.Så sent som 2009 dömdes Bruno Reinfeldt, 73, för rattfylla. Nu misstänks den tidigare moderata kommunpolitikern för samma sak igen. Enligt vittnen körde han in i två parkerade bilar – och försökte därefter smita.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 19-tiden på onsdagskvällen som polisen fick larm om att statsministerns far prejat in i två bilar bilar utanför sin bostad i Täby.

– Anmälaren berättade att det verkade som att personen i bilen försökte ta sig i väg, så polisen åkte ut till platsen, säger Albin Näverberg, pressinformatör på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Enligt en granne var prejningen så kraftig att en av bilarna lyfte från marken. Reinfeldt kunde strax därefter omhändertas av polis, som tog med honom till stationer för provtagning. Han misstänks för rattfylla.

Bruno Reinfeldt förnekar uppgifterna när Aftonbladet konfronterar honom.

– Mina grannar anklagade mig för att ha repat deras bilar vilket jag inte har gjort. Sedan kom polisen och hämtade mig och tog mig till stationen för förhör, säger han.

Det är inte första gången 73-åringen anklagas för samma sak. I oktober 2009 greps Reinfeldt några timmar efter en vinglig färd hem från Täby centrum. Han hävdade den gången i polisörhör att han hade börjat dricka först efter han kommit hem. Det kunde rättsmedicinalverkets analys avfärda som en lögn, och Bruno Reinfeld dömdes till dagsböter för rattfylleri.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0