Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
Rod Rosenstein.

Rod Rosenstein avgår

Publicerad 9 januari 2019 kl 17.17

Utrikes. USA:s vice justitieminister Rod Rosenstein, som ansvarat för den så kallade Muellerutredningen mot Donald Trump, kommer att avgå. Det rapporterar flera medier.

Gilla artikeln på Facebook

Rosenstein har varit drivande bakom den kontroversiella Muellerutredningen, som utreder påstådda kopplingar mellan Donald Trumps presidentkampanj och Ryssland.

Utredningen, som på många sätt har lamslagit Trump, har pågått i snart två år. Trots det har inga konkreta belägg för anklagelserna mot presidenten presenterats. Ledande personer inom utredningen har senare avslöjats som Trump-hatare som redan innan presidenten valdes svor att "stoppa" honom.

Rod Rosenstein fick ansvar för utredningen när dåvarande justitieminister Jeff Sessions, som senare fick sparken av Donald Trump, förklarade sig jävig med hänvisning till att han själv varit delaktig i Trumps kampanj.

I september kom uppgifter om att Rosenstein hade erbjudit sig att göra hemlinga inspelningar med Trump som skulle användas för att få presidenten avsatt.

Sedan dess har det spridits uppgifter om att Rosenstein skulle få sparken av Trump – men nu väljer den vice justitieministern alltså uppenbarligen själv att avgå.

William Barr, som nominerats av Trump som ny justitieminister, har varit kritisk till Muellerutredningen. Om han godkänns av senaten nästa vecka blir det Barr som blir högst ansvarig för den kontroversiella utredningen.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Mer från Utrikes

Peterson lanserar censurfri plattform

Kommer inte bannlysa användare efter åsikter.. "När du kommit till vår plattform tar vi inte ner dig förrän en amerikansk domstol tvingar oss."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0