Asylkaoset
Åsa Romson och Gustav Fridolin.

Romson: Sverige måste ta emot "betydligt fler" än 100.000 asylsökare per år

Publicerad 28 december 2015 kl 19.41

Inrikes. Efter en tillfällig paus i asylmottagandet i ett par år ska Sverige fortsätta bedriva massinvandring från tredje världen. Anledningen är att Sverige "behöver migration", säger vice statsminister Åsa Romson (MP) i en intervju med TT.

Gilla artikeln på Facebook

Under en numera legendarisk presskonferens den 24 november berättade en gråtande Åsa Romson att den rödgröna regeringen skulle införa en rad åtgärder för att stoppa asylinvandringen från tredje världen. Anledningen var att Sverige inte klarade av att ta emot fler.

Men i en TT-intervju säger Romson nu att planen i själva verket går ut på att pausa inflödet i ett par år. Sedan ska massinvandringen fortsätta på en ännu högre nivå än tidigare.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) har tidigare sagt att Sverige kan hantera 50.000 till 100.000 asylsökare per år. Åsa Romson är av en annan uppfattning.

– Det håller jag inte med om. Det kan möjligen vara en bedömning av vårt mottagningssystem, men vi måste ha ett system som klarar betydligt mer än så, säger hon till TT.

Enligt den vice statsministern ska invandringen öka eftersom "Sverige behöver migration". TT:s journalist ställer dock inte någon motfråga så det är oklart vad det är för positiva effekter av stora inflöden från tredje världen som Romson syftar på.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0