Skräckkabinettet
Mona Sahlin (t.v) har här tagit på sig slöja för att visa sin vördnad inför ett möte med islamisten Mahmoud Aldebe (t.h).

Sahlin tycker det har gått för långt när barn leker terrorister

Publicerad 1 maj 2015 kl 13.22

Politik. S-profilen Mona Sahlin är självkritisk i en intervju som publiceras idag av vänsterliberala Expressen.
– Det har gått mycket längre än vad jag trodde, säger hon när hon får höra om dagisbarn som leker terrorister.

Gilla artikeln på Facebook

I december 2009 fick den öppet invandringsförespråkande S-profilen Mona Sahlin skarp kritik till och med från vänsterprofilerade Sveriges television som i ett inslag i "Dokument inifrån" anklagade henne för att ge islamister i Sverige rätt "att slippa bli ifrågasatta".

I programmet visades bilder och videoinslag på Sahlin och dåvarande statminister Fredrik Reinfeldt (M) där de frotterade sig med framträdande islamister som Abdirizak Waberi (M) och Mahmoud Aldebe – muslimska företrädare i Sverige som bland annat försvarat muslimska mäns rätt att slå sina fruar och krävt att sharialagar införs i Sverige.

Bilderna spreds snabbt i sociala medier och Mona Sahlin fick öknamnet "Mona Muslim" eftersom hon hade slöja på sig under sina träffar med den radikale islamisten Aldebe.

Men nu tycks den vänsterradikala S-profilen ha fått ett infall av shakespeariansk "eftertankens kranka blekhet".

– När jag pratar med en förskollärare som säger att barnen på hennes förskola leker IS på gården, eller när jag hör om unga som frågar: "är du sunni eller shia?", då har det gått mycket längre än vad jag trodde, säger hon till Expressen.

Mona Sahlin är dessutom kritisk till hur hon och Socialdemokraterna försökt lägga locket på debatten om islam, och inte minst den kring den muslimska hederskulturen, i syfte att bekämpa "rasismen".

– När det gäller hederskulturen förbannar jag mig själv, den socialdemokratiska rörelsen och samhället i stort. Den var ett exempel på att man medvetet fegade ur en diskussion för att man var rädd för att sammankopplas med fel debattörer. Och därför svek man de utsatta tjejerna, konstaterar hon.

Sahlin säger också att hon inte längre är övertygad om att man kommer att lyckas få det mångkulturella samhället på rätt köl och lyckas stävja islamismens framväxt i Sverige.

– Jag vet inte. Jag är mer orolig i dag än vad jag var för ett år sedan. Å andra sidan ser jag fler som gör fantastiska insatser. Om jag ska vara ärlig är jag väldigt kluven, säger hon.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0