SD: "Sverige ska inte bli ett kalifat"

Publicerad 18 november 2020 kl 18.31

Inrikes. Moderaterna har släppt igenom byggandet av en ny jättemoské i Helsingborg – och anklagar Sverigedemokraterna för "islamofobi". Nu ryter riksdagsmannen Tobias Andersson (SD) ifrån i ett videomeddelande.
– De har inte vad som krävs för att stoppa islamiseringen av Sverige, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Kommunfullmäktige i Helsingborg röstade på tisdagen för att att sälja 10.000 kvadratmeter mark till den muslimska församlingen Al-Sunnah. På Väla södra ska nu en ny jättelik moské byggas.

Sverigedemokraterna motsatte sig som enda parti förslaget. Moderaterna slog då tillbaka genom att anklaga SD för att ha en "islamofobisk inställning", rapporterar Samhällsnytt.

Lokalpolitikern Michael Rosenberg (SD) vädjade förgäves till de andra partierna att tillåta en folkomröstning om frågan.

Riksdagsledamoten Tobias Andersson (SD) går nu till angrepp mot M i en video på Youtube.

– Trots att Moderaterna och Kristdemokraterna i sin retorik och i sociala medier återkommande försöker att ta avstånd mot islamiseringen av Sverige, och påstå att man inte vill se offentliga medel finansiera islamism, så är det uppenbart att man har misslyckats på den fronten, säger Andersson.

Han nämner bland annat att M har haft en islamist i riksdagen och att ett stort antal M-styrda kommuner delar ut bidrag till det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd.

Moskébeslutet i Helsingborg kommenterar Tobias Andersson på följande vis:

– Det är onekligen så att Moderaterna och Kristdemokraterna inte har vad som krävs för att stoppa islamiseringen av Sverige, men vi Sverigedemokrater kommer att fortsätta att göra vårt yttersta för att Sverige inte ska bli ett kalifat.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson vill stoppa invandringen – av städare och diskare

Lägger skulden på Moderaternas "ultraliberala" regler. "Kapitalistisk rovdrift på människor, exploatering och organiserad kriminalitet."0 

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Borgare skyller på "sossarna" – men undviker problemets kärna.0 Plus

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur