Turkiet: "Värsta scenariot"

Publicerad 9 oktober 2012 kl 09.00

Utrikes.Under måndagen slog en granat från Syrien ned i Turkiet som svarade med att skjuta tillbaka in i Syrien. Turkiets president Abdullah Gul sa att detta är "det värsta scenariot", rapporterar Reuters.

Gilla artikeln på Facebook

Efter att en granat med ursprung i Syrien i onsdags slog ned i en turkisk stad nära gränsen och dödade fem turkar har turkiskt artilleri dagligen skjutit tillbaka in i Syrien.

Igår måndag slog en granat från en granatkastare ned i Turkiet, varpå turkiskt artilleri besköt mål i Syrien. I film som Reuters visar framstår svaret dock som mer av ett varningsskott.

Turkiets president säger att det "värsta scenariot" utspelar sig i Syrien och att "världens länder måste handla innan situationen i Syrien blir ännu värre och mer blod spills".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0