Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
IS-morden i Marocko

Skandinaviska kvinnor brutalt mördade av islamister i Marocko

Publicerad 20 december 2018 kl 15.33

Utrikes. Två skandinaviska turister, kvinnor från Danmark respektive Norge, har blivit brutalt mördade under en resa i Marocko. Islamister misstänks ligga bakom dådet.

Gilla artikeln på Facebook

Tre män har gripits efter de brutala morden på norskan Maren Ueland, 28, och danskan Louisa Vesterager Jespersen, 24, som hittades slaktade under en backpackerresa i Atlasbergen i Marocko.

En av kvinnorna ska ha hittats halshuggen och den andra med ett svårt skärsår på halsen. Det förekommer även uppgifter om att båda blivit av med sina huvuden.

Den ena kroppen hittades av franska vandrare i ett tält, och den andra strax utanför.

– Det var hemskt, de var sönder, säger en av de franska turisterna som hittade kvinnorna.

Enligt Morocco World News utreds morden som terrorism och tre män har gripits. Männen ska ha kopplingar till Islamiska Staten, skriver flera medier. Exakt vilka är ännu oklart. Enligt danska myndigheter har dådet troligen inspirerats av etablerade terroristgrupper. Dansk underrättelsetjänst menar att Islamiska Staten kan ligga bakom.

Norska VG skriver att samtliga män ska ha svurit trohet till IS.

Under en presskonferens på torsdagen sade den danske premiärministern Lars Lokke Rasmussen att "mycket tyder på att morden är politiskt motiverade och därmed en terrorhandling".

Gärningsmännen kommer från Marrakech, den stad i Marocko där Sverige och andra länder nyligen valde att godta FN:s globalistiska migrationspakt, som befaras främja mer invandring till Europa.

Samtidigt sprids nu en film på nätet som sägs visa de brutala morden. I filmen säger en man på franska: "Detta är för Syrien, här är huvudena till era gudar". Polisen utreder nu om filmen är äkta, skriver tv2.no.

Så här beskrivs innehållet i filmen av tidningen Samhällsnytt:

"En man trycker med hjälp av sin fot ned en av tjejernas huvud i marken medan hon nyvaken skriker i skräck. Detta samtidigt som den andre mannen med kraft tar sin machete och sätter den mot tjejens hals så blodet forsar ut från halsen. Därefter övergår skriket till ett väsande ljud från tjejens kropp när mannen skär loss hela huvudet", förklarar nättidningen och fortsätter beskriva hur en man sedan greppar tag i det blonda, blodiga håret och kastar omkring med det avskurna huvudet bland kvinnornas tillhörigheter och stormkök.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Mer från Utrikes

Peterson lanserar censurfri plattform

Kommer inte bannlysa användare efter åsikter.. "När du kommit till vår plattform tar vi inte ner dig förrän en amerikansk domstol tvingar oss."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0