Somaliska asylsökare stämmer norska staten

Publicerad 4 april 2012 kl 10.11

Utrikes.340 somaliska asylsökare stämmer norska staten enligt Nett-TV . Orsaken är att de har nekats asyl i Norge, för att de inte har asylskäl, och skickats hem igen. Somalierna har länge nekats asyl i Norge eftersom de saknar identitetshandlingar. Istället ljuger många och vägrar samarbeta med polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Eftersom somalierna kommer utan några identitetshandlingar till Norge måste myndigheterna använda stora resurser för att ta reda på vilka de är. De förblir då i landet på obestämd tid, och vissa ärenden har tagit upp till tio år. Under denna tid har deras barn börjat på dagis eller skola och föräldrarna fått bidrag. Samtidigt kommer allt fler in i landet under tiden, skriver bloggen Siste Skanse.

Inflödet av identitetslösa somalier är något som pågår år efter år. En av anledningarna tros vara att de kan leva gott i Norge med mycket bidrag även om de inte fått uppehållstillstånd, vilket erbjuder en betydligt högre levnadsstandard än i deras ursprungsland på Afrikas horn.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0