Syriska invandrare hotar lämna Sverige

Publicerad 18 november 2014 kl 08.01

Inrikes. Fem syriska så kallade "kvotflyktingar" bosatta i Strömsund hotar nu med att lämna Sverige och flytta hem till Syrien igen om de svenska skattebetalarna inte går med på deras krav.

Gilla artikeln på Facebook

Kvintetten, fyra systrar och deras pappa, kom till Sverige i slutet av oktober i år men har redan hunnit tröttna på Sverige. De uppger att de är missnöjda med den lägenhet i Strömsund som de bor i på skattebetalarnas bekostnad. Bland annat är de upprörda över att det inte finns någon hiss i huset så de tvingas gå i trapporna upp till tredje våningen. De upplever att det blir extra jobbigt eftersom deras pappa sitter i rullstol.

Dessutom är de missnöjda med samhällsservicen på den svenska landsbygden och vill att svenskarna bekostar en flytt åt dem till en annan kommun. Om kommunen inte går med på deras krav så hotar de med att lämna Sverige och flytta tillbaka till Syrien igen, rapporterar Sveriges Television.

Strömsunds kommunchef Anders Andersson verkar trött på de syriska kravmaskinerna och förklarar att han inte kan göra mer för de fem. Kommunen har helt enkelt inga andra lediga lägenheter.

– Den här lägenheten på tredje våningen var den enda som var ledig, förklarar han för SVT.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

David Gilmours samling under klubban i New York. Pink Floyds sångare och gitarrist säljer sina instrument i århundradets gitarrauktion.0 

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0