Taylor Swift: Familjen Soros är "skamlöst girig" – anklagas för antisemitism

Publicerad 26 april 2020 kl 12.31

Kulturnyheter. Popstjärnan Taylor Swift har hamnat i blåsväder efter att ha pekat ut "familjen Soros" som "skamlöst giriga" personer som söker profit under coronakrisen.

Gilla artikeln på Facebook

Taylor Swift har sedan tidigare en offentlig tvist med sitt tidigare skivbolag Big Machine Records, som gav ut hennes sex första album.

Innan hon släppte sitt sjunde album, Lover, gick hon dock över till ett annat skivbolag. I somras sålde Big Machine originalinspelningar till Swifts låtar, så kallade masters, till managern Scooter Brauns bolag Ithaca Holdings med finansiellt stöd av familjen Soros och andra finansiärer.

I ett inlägg på Instagram rasar popstjärnan över att ett nytt album med hennes liveframträdanden ges ut utan hennes godkännande.

"Det verkar som om Scooter Braun och hans finansiella stödmän, 23 Capital, Alex Soros och Soros-familjen och Carlylegruppen, har sett de senaste balansräkningarna och insett att det inte var ett klokt val att betala 330 miljoner dollar för min musik och att de behöver pengarna", skriver Swift och fortsätter:

“Enligt min åsikt är det bara ännu ett exempel på skamlös girighet i coronatider. Så smaklöst, men väldigt genomskinligt."

Att det är antisemitiskt att kritisera finansmiljardären George Soros och hans förehavanden har understrukits otaliga gånger olika medier. Enligt Jewish Telegraphic Agency anklagas även Taylor Swift nu för att vara antisemit.

Tara Mulholland producent på CNN, skriver exempelvis på Twitter att stjärnan ägnar sig åt "hundvisslande". Den judiska vänsterorganisationen Bend the Arc, som George Soros son Alex Soros är djupt involverad i, skriver så här i ett svar till Taylor Swift:

”Du har all rätt att vara upprörd över att andra profiterar på din musik. Men vänligen sprid inte antisemitiska konspirationsteorier om familjen Soros. 'Skamlös girighet' är en hundvissling som används mot judar. Dina judiska fans förtjänar bättre."

Enligt JTA har Talor Swift en "nynazistisk" grupp av fans som nu applåderar hennes inlägg.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus