Taylor Swift: Familjen Soros är "skamlöst girig" – anklagas för antisemitism

Publicerad 26 april 2020 kl 12.31

Kulturnyheter. Popstjärnan Taylor Swift har hamnat i blåsväder efter att ha pekat ut "familjen Soros" som "skamlöst giriga" personer som söker profit under coronakrisen.

Gilla artikeln på Facebook

Taylor Swift har sedan tidigare en offentlig tvist med sitt tidigare skivbolag Big Machine Records, som gav ut hennes sex första album.

Innan hon släppte sitt sjunde album, Lover, gick hon dock över till ett annat skivbolag. I somras sålde Big Machine originalinspelningar till Swifts låtar, så kallade masters, till managern Scooter Brauns bolag Ithaca Holdings med finansiellt stöd av familjen Soros och andra finansiärer.

I ett inlägg på Instagram rasar popstjärnan över att ett nytt album med hennes liveframträdanden ges ut utan hennes godkännande.

"Det verkar som om Scooter Braun och hans finansiella stödmän, 23 Capital, Alex Soros och Soros-familjen och Carlylegruppen, har sett de senaste balansräkningarna och insett att det inte var ett klokt val att betala 330 miljoner dollar för min musik och att de behöver pengarna", skriver Swift och fortsätter:

“Enligt min åsikt är det bara ännu ett exempel på skamlös girighet i coronatider. Så smaklöst, men väldigt genomskinligt."

Att det är antisemitiskt att kritisera finansmiljardären George Soros och hans förehavanden har understrukits otaliga gånger olika medier. Enligt Jewish Telegraphic Agency anklagas även Taylor Swift nu för att vara antisemit.

Tara Mulholland producent på CNN, skriver exempelvis på Twitter att stjärnan ägnar sig åt "hundvisslande". Den judiska vänsterorganisationen Bend the Arc, som George Soros son Alex Soros är djupt involverad i, skriver så här i ett svar till Taylor Swift:

”Du har all rätt att vara upprörd över att andra profiterar på din musik. Men vänligen sprid inte antisemitiska konspirationsteorier om familjen Soros. 'Skamlös girighet' är en hundvissling som används mot judar. Dina judiska fans förtjänar bättre."

Enligt JTA har Talor Swift en "nynazistisk" grupp av fans som nu applåderar hennes inlägg.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Kulturnyheter

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus

Feministisk vd lämnar Filminstitutet. Anna Serner drev på för kraftig könskvotering i svensk film.0