Taylor Swift: Familjen Soros är "skamlöst girig" – anklagas för antisemitism

Publicerad 26 april 2020 kl 12.31

Kulturnyheter. Popstjärnan Taylor Swift har hamnat i blåsväder efter att ha pekat ut "familjen Soros" som "skamlöst giriga" personer som söker profit under coronakrisen.

Gilla artikeln på Facebook

Taylor Swift har sedan tidigare en offentlig tvist med sitt tidigare skivbolag Big Machine Records, som gav ut hennes sex första album.

Innan hon släppte sitt sjunde album, Lover, gick hon dock över till ett annat skivbolag. I somras sålde Big Machine originalinspelningar till Swifts låtar, så kallade masters, till managern Scooter Brauns bolag Ithaca Holdings med finansiellt stöd av familjen Soros och andra finansiärer.

I ett inlägg på Instagram rasar popstjärnan över att ett nytt album med hennes liveframträdanden ges ut utan hennes godkännande.

"Det verkar som om Scooter Braun och hans finansiella stödmän, 23 Capital, Alex Soros och Soros-familjen och Carlylegruppen, har sett de senaste balansräkningarna och insett att det inte var ett klokt val att betala 330 miljoner dollar för min musik och att de behöver pengarna", skriver Swift och fortsätter:

“Enligt min åsikt är det bara ännu ett exempel på skamlös girighet i coronatider. Så smaklöst, men väldigt genomskinligt."

Att det är antisemitiskt att kritisera finansmiljardären George Soros och hans förehavanden har understrukits otaliga gånger olika medier. Enligt Jewish Telegraphic Agency anklagas även Taylor Swift nu för att vara antisemit.

Tara Mulholland producent på CNN, skriver exempelvis på Twitter att stjärnan ägnar sig åt "hundvisslande". Den judiska vänsterorganisationen Bend the Arc, som George Soros son Alex Soros är djupt involverad i, skriver så här i ett svar till Taylor Swift:

”Du har all rätt att vara upprörd över att andra profiterar på din musik. Men vänligen sprid inte antisemitiska konspirationsteorier om familjen Soros. 'Skamlös girighet' är en hundvissling som används mot judar. Dina judiska fans förtjänar bättre."

Enligt JTA har Talor Swift en "nynazistisk" grupp av fans som nu applåderar hennes inlägg.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Kulturnyheter

Tar över agentnumret 007. "Ett steg bort från giftig maskulinitet."0 

Den populäre skådespelaren blev 90 år gammal. Sorgsna reaktioner i sociala medier: "Detta är i sanning ett skitår."0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0