Tredje gangsteradvokat får yrkesförbud

Publicerad 13 juli 2021 kl 13.01

Inrikes. Efter att gangsteradvokaterna "Kungen" och "Prinsen" uteslutits ur Advokatsamfundet utesluts nu även den syrianske gängadvokaten Edip Samuelsson, enligt ett beslut av Högsta domstolen.

Gilla artikeln på Facebook

Edip Samuelsson, som företrätt klanen Ali Khan i flera mål, kom undan med 50.000 i böter i Advokatsamfundets disciplinnämnd efter en rad grova överträdelser av advokatetiska regler och svensk lag.

Tre åklagare i Västsverige hade anmält honom för att ha brutit mot häktningsrestriktioner och förmedlat information mellan de häktade, bland annat så att de skulle kunna ge en samstämmig version i förhör.

Ändå uteslöts han inte av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

– Uteslutning är ett mycket starkt ingripande, det innebär yrkesförbud, förklarade Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander för media i samband med att den milda påföljden presenterades.

JK överklagade Advokatsamfundets beslut till Högsta domstolen som nu alltså drar in mannens advokattitel och utesluter honom ur samfundet.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson avfärdar kritikerna som "överklassen"

Efter angreppet mot Ivar Arpi. "Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt, särskilt inte av arbetarrörelsen."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0