Trump i samtal med Putin – ska bekämpa terrorism tillsammans

Publicerad 15 november 2016 kl 12.02

Utrikes. Donald Trump hade på måndagen ett telefonsamtal med Rysslands president Vladimir Putin. Enligt Kreml kom duon överens om att förbättra de "fullkomligt otillfredsställande" relationerna mellan de två länderna och gå samman för att bekämpa terrorism.

Gilla artikeln på Facebook

Den tillträdande amerikanske presidenten uttryckte enligt Kreml sitt stöd för "aktiva gemensamma ansträngningar för att normalisera förbindelserna och bedriva ett konstruktivt samarbete i ett bredast möjligt spektrum av frågor".

Putin och Trump betonade också vikten av att "upprätta en tillförlitlig grund för de bilaterala banden genom att utveckla den handelspolitiska och ekonomiska komponenten".

De talade också "om behovet av att arbeta tillsammans i kampen mot den största gemensamma fienden – internationell terrorism och extremism".

"I detta sammanhang diskuterade de frågor som rör lösa krisen i Syrien", skriver Kreml.

Under samtalet gratulerade den ryske presidenten Trump till valsegern och duon kom överens om att träffas personligen i framtiden.

Enligt ett uttalande från Trumps organisation ser den tillträdande presidenten fram emot att ha "en stark och varaktig relation med Ryssland och det ryska folket".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Mer från Utrikes

Trump: BLM är "en marxistisk grupp"

"Vill inte vårt land väl.". Presidenten rasar mot idrottsmän som vägrar stå upp när nationalsången spelas.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0