Fyrtornet, som låg utanför Alexandrias hamn i Egypten, byggdes omkring år 280 f.Kr. på order av Alexander den stores general Ptolemaios I. Det tros ha varit 137 meter högt och var under hundratals år världens högsta byggnad innan tornet rasade i samband med en serie jordbävningar mellan åren 956 och 1323.
Det var först 1994 som franska arkeologer lyckades hitta ruinerna efter underverket på havsbotten utanför Alexandria.
Nu planerar regeringen i Egypten att återigen bygga upp det legendariska fyrtornet, rapporterar The Telegraph. En byggnadsplan har redan lämnats i väntan på att godkännas av Alexandrias guvernör. Enligt planen ska kopian byggas i närheten av den plats där det ursprungliga tornet stod.
De sju underverken var en förteckning över byggnadsverk som under antiken ansågs representera människans då största bedrifter. Fyrtornet på Faros var det underverk som klarade sig längst förutom Cheopspyramiden, som är den enda byggnaden som överlevt till våra dagar. De övriga fem underverken var Babylons hängande trädgårdar, Artemistemplet i Efesos, Zeusstatyn i Olympia, Mausoleet i Halikarnassos och Kolossen på Rhodos.