Alternativ för Sverige

Välfärdsvinster och Nato-fjäsk fick Jeff Ahl att lämna SD

Publicerad 27 mars 2018 kl 16.43

Inrikes. Sverigedemokraterna har svikit väljarna och låtit lobbyister med globalistisk agenda smyga runt i korridorerna och påverka politiken, skriver riksdagsledamoten och reservofficeraren Jeff Ahl i en artikel i Aftonbladet där han förklarar sitt partibyte till Alternativ för Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Ahl är kritisk till att partiet avstod från att stoppa värdlandsavtalet med Nato och även att man helt har släppt vallöftet om att stoppa vinster i välfärden, trots att en klar majoritet av SD-väljarna vill det.

"Sverigedemokraterna har tonat ned eller bytt fot i flera viktiga frågor: kravet på folkomröstning om Swexit hörs knappt längre, man har svängt i sin inställning till Nato och man har förespråkat en fördubbling av antalet kvotflyktingar" skriver Jeff Ahl.

Kritiserar byråkratin
Jeff Ahl listar två av AFS hjärtefrågor som särskilt viktiga: Dels att rensa upp i det korrumperade politiska träsket, dels om att driva en aktiv och storskalig återvandringspolitik.

"Det är oacceptabelt att överflödig byråkrati skapas för att ge avdankade politiker, med rätt partibok som enda kompetens, ett arbete efter deras politiska karriär", skriver Ahl och tar den S-märkte myndighets­veteranen Dan Eliassons vanstyre som exempel.

"Likaså är det oförsvarbart att tidigare politiker kan värvas till lobbyorganisationer och därmed snedvrida den demokratiska processen. Andra exempel på vanstyret är konsultfakturorna på Nya Karolinska, vänsterns lekstuga i SVT och haveriet på Transportstyrelsen. En bantning och kompetenshöjning av hela myndighetssverige är en profilfråga för Alternativ för Sverige – en fråga som SD inte ens driver", skriver Jeff Ahl.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Demonstration mot vaccin och coronaåtgärder i Stockholm

Ca 400 personer på plats. Polisen planerar att upplösa demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm 0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0