Alternativ för Sverige

Välfärdsvinster och Nato-fjäsk fick Jeff Ahl att lämna SD

Publicerad 27 mars 2018 kl 16.43

Inrikes. Sverigedemokraterna har svikit väljarna och låtit lobbyister med globalistisk agenda smyga runt i korridorerna och påverka politiken, skriver riksdagsledamoten och reservofficeraren Jeff Ahl i en artikel i Aftonbladet där han förklarar sitt partibyte till Alternativ för Sverige.

Dela artikeln

Ahl är kritisk till att partiet avstod från att stoppa värdlandsavtalet med Nato och även att man helt har släppt vallöftet om att stoppa vinster i välfärden, trots att en klar majoritet av SD-väljarna vill det.

"Sverigedemokraterna har tonat ned eller bytt fot i flera viktiga frågor: kravet på folkomröstning om Swexit hörs knappt längre, man har svängt i sin inställning till Nato och man har förespråkat en fördubbling av antalet kvotflyktingar" skriver Jeff Ahl.

Kritiserar byråkratin
Jeff Ahl listar två av AFS hjärtefrågor som särskilt viktiga: Dels att rensa upp i det korrumperade politiska träsket, dels om att driva en aktiv och storskalig återvandringspolitik.

"Det är oacceptabelt att överflödig byråkrati skapas för att ge avdankade politiker, med rätt partibok som enda kompetens, ett arbete efter deras politiska karriär", skriver Ahl och tar den S-märkte myndighets­veteranen Dan Eliassons vanstyre som exempel.

"Likaså är det oförsvarbart att tidigare politiker kan värvas till lobbyorganisationer och därmed snedvrida den demokratiska processen. Andra exempel på vanstyret är konsultfakturorna på Nya Karolinska, vänsterns lekstuga i SVT och haveriet på Transportstyrelsen. En bantning och kompetenshöjning av hela myndighetssverige är en profilfråga för Alternativ för Sverige – en fråga som SD inte ens driver", skriver Jeff Ahl.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Dog på sin balkong efter arbetspasset på Northvolt

"Det är bara en chock alltihop".. Fortfarande oklart vad som orsakat de många dödsfallen.0 

Har avslutat aspirantutbildningen. "Ni kommer att göra skillnad i många människors liv."0 

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0