Foto: Privat

Våldtäktsoffrets mamma: Hon har tappat livsgnistan

Publicerad 30 augusti 2012 kl 18.02

Inrikes.Nu har domen fallit mot den somalier som våldtog en 10-årig dansk flicka under knivhot. Ahmed Omar Mohamed döms till 6 års fängelse och livstids utvisning för barnvåldtäkten och ytterligare våldtäktsförsök mot en 9-åring och en 18-åring.

Gilla artikeln på Facebook

17-åringen befanns redan i juni skyldig till anklagelserna, men straffet utdömdes först idag i rätten i Herning, rapporterar bt.dk. Dröjsmålet berodde på oklarhet om Ahmed Omar Mohamed skulle dömas till ett längre fängelsestraff än normala 3 år för en minderårig.

– Den åtalade skall straffas med fängelse i sex år och skall utvisas på livstid, meddela domare Peter Bredahl.

– Han har förstört hennes liv. Hon tänker på självmord och har mist livsgnistan, berättar mamman som har närvarat vid rättegången och haft ögonkontakt med den somaliska 17-åringen. Hon upprörs över att han leende tittat på henne, rapporterar ekstrabladet.dk.

Mamman till den 18-åriga flickan uttrycker sin tacksamhet mot kontroversiella Danish Defence League som varit mycket synliga sedan våldtäkten.

– Det har varit fantastiskt med stödet från Danish Defence League. Det har varit fint att de backat upp och och ringt och frågat hur vi har det, säger hon.

När domen föll var flera från organisationen närvarande på åskådarplats och applåderade straffet och frågade Ahmed Omar Mohamed om han inte hade någon skam i kroppen. Ingen uppbackare av den dömde fanns på plats.

Samtliga danska medier har domen som en huvudnyhet och hänger ut Ahmed Omar Mohamed med namn och bild. I Sverige nämndes däremot domen på 3 års fängelse för barnvåldtäkt av en 13-årig svensk flicka som föll mot en 27-årige nigeriansk asylsökande inte alls i Expressen, Aftonbladet, DN eller SvD, vilket Fria Tider rapporterade igår.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0