USA-kravallerna

Video: Här kör polisen på demonstranter i New York

Publicerad 1 juni 2020 kl 14.49

Utrikes. En video som sprids i sociala medier visar hur två polisbilar kör på demonstranter i New York under helgens rasrelaterade oroligheter i staden.

Gilla artikeln på Facebook

Filmklippen är från en demonstration i lördags som hölls med anledning av afroamerikanen George Floyds död. I videoklippen ser man hur demonstranterna går till attack mot en polisbil med stenar, flaskor och olika tillhyggen samtidigt som de står framför polisbilen för att försöka förhindra att den tar sig därifrån. En andra polisbil dyker upp och båda bilarna tar sig ur situationen genom att köra på demonstranterna som ställt sig i vägen för dem.

New Yorks borgmästare, demokraten Bill de Blasio, valde initialt att ta poliserna i försvar.

– Det är olämpligt för demonstranter att omringa ett polisfordon och hota poliser, sade han enligt NBC.

Under söndagen nyanserade han sin position något, efter att han utstått kritik för sitt försvar av poliserna. Han lovar nu att händelsen ska utredas.

Företrädare för polisen menar att de båda polispatrullerna inte hade något val. De var rädda att köra över någon om de försökte backa sig ur situationen, och de kunde heller inte gå ur bilarna och konfrontera demonstranterna på gatan.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0