bosattare

VIDEO: Israelisk bosättare skjuter palestinier

Publicerad 20 maj 2012 kl 23.42

Utrikes.Människorättsorganisationen B'Tselem har visat en video från i eftermiddags där en israelisk bosättare ses dra pistol och skjuta en palestinier i halsen. Bosättarna ska enligt uppgift också ha kastat sten på palestinierna utanför deras hem.

Gilla artikeln på Facebook

I en ny video från människorättsorganisationen B'Tselem kan man se en israelisk bosättare dra pistol, sätta sig i skjutställning och avfyra flera skott, framför näsan på flera soldater från den israeliska krigsmakten IDF.

Av allt att döma träffas en palestinsk man i halsen och blöder ymnigt när han bärs bort. Han vårdades senare på sjukhus och tillståndet är stabilt men fortfarande kritiskt.

Det skriver den israeliska tidningen Haaratz.

De skriver att en grupp bosättare från närbelägna kontroversiella bosättningen Izhar kom till den palestinska byn och kastade sten mot dem. När en grupp unga palestinier kastade sten tillbaka sköt en av bosättarna en palestinier i halsen.

I bakgrunden ses eldsvådor härja, som enligt palestinska uppgifter ska vara tända av bosättarna. De uppger att liknande attacker skedde veckovis under 2011.

Det är inte första gången något liknande sker. B'Tselem har tidigare rapporterat om hur byn Asira al-Qibliya blivit attackerade av israeliska bosättare med närvarande IDF-soldaters goda minne.

Trakasserier, våld och hot mot palestinier i sina hem har länge varit en erkänd strategi från Israels sida för att fördriva palestinier från ockuperat territorium. Bland annat Israels före detta försvarsminister Moshe Dayan ansvarig för de ockuperade områdena, har yttrat att "Ni [palestinier] kommer att leva som hundar, och var och en som vill lämna kommer att lämna, medan vi tar vad vi vill".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Utrikes

FN skyllde svält på "klimatet" – får bakläxa av forskare

Slog fast orsaken direkt.. Forskare: "Viktigt att inte automatiskt anta att allt dåligt som händer sker på grund av klimatförändringar."0 

"Årets flyktingkvinna" dömd för grov penningtvätt

Hyllades av medierna i Finland.. Saido Mohamed lyfte barnbidrag i sin systers namn i tio år.0 

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0