Konflikten i Ukraina
Andrej Dorosjenko.

Ville ha fred i Ukraina – föll från nionde våningen

Publicerad 25 april 2016 kl 14.15

Utrikes. Den politiske kommentatorn Andrej Dorosjenko förespråkade en fredlig lösning på konflikten i östra Ukraina och anklagade landets oligarker för att spä på konflikten. Under söndagen föll han från nionde våningen i en byggnad och dog.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen i Kiev utreder nu om det kan finnas brottsliga motiv bakom dödsfallet, rapporterar RT.  Dorosjenko var en flitig gäst ukrainska politiska pratshower och har nyligen anklagat oligarker för att ha iscensatt den politiska turbulensen i landet.

Hans kropp hittades på söndagen på en gata i den östra delen av huvudstaden. Dorosjenko föll av allt att döma från fönstret i ett trapphus i en byggnad som ligger på cirka fem minuters gångavstånd från hans bostad.

Polisen misstänker att det kan röra sig om ett mord. 40-åringen dog bara några veckor efter att ha haft ett inbrott i sitt hem. Något uppenbart motiv till självmord har inte framkommit.

Dorosjenkos död är den senaste i en rad liknande incidenter efter statskuppen Ukraina 2014. I mars blev Jurij Grabovskij, advokat till en rysk medborgare som anklagades för krigföring i Ukraina, kidnappad och brutalt mördad av två gärningsmän. Hans klient dömdes senare till 14 års fängelse.

I april förra året dödades den framträdande oppositionsjournalisten och författaren Oles Buzina nära sitt hem i Kiev. De misstänkta för mordet, ukrainska nationalister med nära band till ökända Högra sektorn, hålls i husarrest.


Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

GP:s fräcka bluff efter Fria Tiders korrekta avslöjande: "Ahmadzai felaktigt uthängd"

"Felaktigt" att Ahmadzai gick på bidrag i Sverige, enligt GP. Han gick nämligen inte på bidrag utan på Försäkringskassan, avslöjar tidningen bland annat i stor bredsida mot Fria Tider idag.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om systemet som används för att byta befolkning.0 

Vetenskap

TV4: "Vikingarna hade klimatångest". Modern nytolkning av runorna på Rökstenen.0 

Forskare: Allt viktigare äta rött kött. Varningen: Näringsnivåerna i växter sjunker allt mer.0 

Kultur

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0