Konflikten i Ukraina
Andrej Dorosjenko.

Ville ha fred i Ukraina – föll från nionde våningen

Publicerad 25 april 2016 kl 14.15

Utrikes. Den politiske kommentatorn Andrej Dorosjenko förespråkade en fredlig lösning på konflikten i östra Ukraina och anklagade landets oligarker för att spä på konflikten. Under söndagen föll han från nionde våningen i en byggnad och dog.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen i Kiev utreder nu om det kan finnas brottsliga motiv bakom dödsfallet, rapporterar RT.  Dorosjenko var en flitig gäst ukrainska politiska pratshower och har nyligen anklagat oligarker för att ha iscensatt den politiska turbulensen i landet.

Hans kropp hittades på söndagen på en gata i den östra delen av huvudstaden. Dorosjenko föll av allt att döma från fönstret i ett trapphus i en byggnad som ligger på cirka fem minuters gångavstånd från hans bostad.

Polisen misstänker att det kan röra sig om ett mord. 40-åringen dog bara några veckor efter att ha haft ett inbrott i sitt hem. Något uppenbart motiv till självmord har inte framkommit.

Dorosjenkos död är den senaste i en rad liknande incidenter efter statskuppen Ukraina 2014. I mars blev Jurij Grabovskij, advokat till en rysk medborgare som anklagades för krigföring i Ukraina, kidnappad och brutalt mördad av två gärningsmän. Hans klient dömdes senare till 14 års fängelse.

I april förra året dödades den framträdande oppositionsjournalisten och författaren Oles Buzina nära sitt hem i Kiev. De misstänkta för mordet, ukrainska nationalister med nära band till ökända Högra sektorn, hålls i husarrest.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Mer från Utrikes

Flyganfall i östra Syrien. "Vi vet att vi träffade det mål vi var ute efter".0 

Högre böter än väntat för censurerande nätjättar i Polen

Jätteböter för nätjättar.. Handlar om att bekämpa politisk korrekthet, enligt premiärminister Mateusz Morawiecki.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur