VI SES I RÄTTEN: Fria Tiders läsare har samlat in 467.000 kronor för att åtala Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för förtal.
Holger Motzkau/CC-BY-SA

33 000 saknas för enskilt åtal mot Expressen

Publicerad 29 mars 2014 kl 09.38

Media.Fria Tider driver sedan december 2013 en insamling för att åtala Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för tidningens uthängningar av privatpersoner som skrivit invandringskritiska kommentarer på Fria Tider, Exponerat och Avpixlat. Nu saknas bara 33.000 kronor för att inleda processen.

Gilla artikeln på Facebook

Totalt har Avpixlat, Exponerat och Fria Tiders läsare donerat 467 000 kronor till insamlingen hittills, som ska täcka rättegångskostnader vid en eventuell förlust mot Expressen i rätten. Innan åtal lämnas in har vi valt att försöka samla ihop 500.000 kronor i donationer.

Om Expressen lyckas fördyra processen mer än väntat räknar vi med att kunna samla in ytterligare medel då. På Twitter har chefredaktören Thomas Mattsson kommenterat vår insamling genom att låta antyda att målsättningen i detta avseende är 800 000 kronor från tidningens sida, vilket vi dock bedömer som osannolikt i nuläget.

Justitiekanslern, JK, har redan beslutat att öppna en förundersökning mot Thomas Mattsson beträffande misstänkt brott mot tystnadsplikten med anledning av Expressens publicering av en av de invandringskritiska privatpersonernas identiteter. Den brottsutredningen påverkar dock inte Fria Tiders insamling, som gäller förtal alternativt grovt förtal. För dessa brott har JK valt att inte väcka åtal.

Vi ber nu återigen alla läsare om hjälp att slutföra den pågående insamlingen, som är mycket nära målet.

Rättsfonden: Så donerar du
Du kan donera på flera sätt:
Banköverföring till vårt konto i SEB
Clearingnummer: 5690
Kontonummer: 31 405 65
Mottagarnamn: Valfritt (ange t.ex. Fria Tider)
Meddelande: Ange något unikt, exempelvis ett nummer, som du antecknar och sparar. Vi ser inte vilka som har donerat, så om åtal av någon anledning inte väcks kommer Fria Tider tydligt att annonsera detta på sajten. Du behöver då höra av dig till oss inom tre månader för att få tillbaka dina pengar, vilket du kan göra via mejl. Ange i så fall datumet på insättningen, ditt kontonummer samt det meddelande som du lämnat, så kommer vi att återbetala pengarna till dig. Du behöver inte uppge ditt namn.
VISA/MasterCard
Donera valfritt belopp med Visa eller MasterCard via Paypal.

Internationell överföring
Du kan överföra pengar till oss från alla bankkonton inom EU med följande uppgifter:
IBAN: SE5250000000056903140565
Bic-kod: ESSESESS


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Träder fram – med en vädjan till sina landsmän. Varningen: De antivita idéerna och rasistanklagelserna kan slå tillbaka.0 Plus

Ekonominyheter

Styrräntan lämnas oförändrad

Riksbankens besked idag.. "Inflationstrycket är fortfarande något förhöjt."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Nya finska studien. Särskilt antivita lider av dålig psykisk hälsa.0 Plus

Mer från Media

SVT kommer undan med varning för ännu en klimatbluff

Programmet "Klimathoppet" fortsätter fiffla med diagram.. Redan första avsnittet fälldes för att ha kraftigt överdrivit Sveriges koldioxidutsläpp.0 

Ebba Busch-slakt på X efter attacken mot Åkesson

Blir överöst av arga inlägg.. "Ni anstränger er aktivt för att åka ur riksdagen."0 

SVT fälls åter för Israelinslag

Tredje gången på en månad för Rapport.. "För tankarna till folkmord", enligt anmälarna.0 

Vetenskap

Stickning hjälper mot psykisk ohälsa. Bekräftat av forskare.0 

Förundersökning mot islamgranskande forskare läggs ned. Åtalsanmäldes för avhandling om att islamister infiltrerat svenska samhället.0 

Kultur