Val 2018
AFS säger att man har lagt ut lagt hundratusentals kronor på valfinalen i Kungsträdgården.

S-topp stoppar AFS valfinal i Kungsan – Kasselstrand: "Nu är det krig!"

Publicerad 3 september 2018 kl 17.43

Inrikes. Politikerna i Stockholms stad har idag beslutat att avboka Alternativ för Sveriges valfinal i Kungsträdgården på fredag. AFS meddelar dock att man ändå kommer gå dit, samtidigt som man uppmanar alla sympatisörer att följa med.
– Vi kommer inte acceptera beslutet, säger partiledaren Gustav Kasselstrand till Fria Tider.

Dela artikeln

© Frankie Fouganthin

Karin Wanngård (S) hänvisar till att AFS vill "skada vår demokrati".

I samband med AFS torgmöte i Malmö på söndagen anmäldes partiets Jeff Ahl för hets mot folkgrupp sedan han använt uttrycket "Sverige åt svenskarna".

Det är nu detta som Stockholms stad använder som förevändning för att avboka partiets valfinal i Kungsträdgården på fredag.

– Våra lokaler och anläggningar ska inte användas av dem som vill skada vår demokrati. Detta gäller lika oavsett vilken antidemokratisk eller extrem politisk inriktning man stödjer, säger det socialdemokratiska finansborgarrådet Karin Wanngård.

I ett pressmeddelande säger man också att man "hyr inte ut lokaler eller anläggningar till organisationer som inte stödjer den demokratiska rättsstaten, inte ställer upp bakom de mänskliga rättigheterna och inte stödjer jämställdhet mellan kvinnor och män. Hets mot folkgrupp är ett tydligt ställningstagande mot de mänskliga rättigheterna".

– Stockholmarna har rätt att känna att vi står på deras sida och en organisation som aktivt hetsar mot stockholmare är inte välkomna att ta stadens och stockholmarnas resurser i anspråk.

När Fria Tider ringer upp AFS partiledare Gustav Kasselstrand säger han att Stockholms stads beslut inte kommer åtlydas.

– Det är skandal. Vi kommer inte acceptera beslutet. Vi uppmanar alla att komma till Kungsan på fredag.

Polisanmälan mot Jeff Ahl kallar han för "trams" och påpekar att det är polisen själva som tagit upp anmälan. Man kan bli anmäld för hets mot folkgrupp för i princip vad som helst idag, menar Kasselstrand. 

– Vi vill ha ett demokratiskt möte och vi har fått tillstånd för detta enligt ordningslagen. Men det kan Stockholms stad tydligen inte acceptera, så det är uppenbart att det är de som inte stödjer demokratin. Det är bara svepskäl, de är livrädda för att vi ska hålla torgmöte. 

– Se till att komma till Kungsträdgården, fortsätter han. Visa ert stöd för Alternativ för Sverige och yttrandefriheten. Nu är det krig mot det politiska etablissemanget, säger han till Fria Tider.

Enligt AFS vice ordförande William Hahne har partiet lagt ut stora pengar på den planerade valfinalen.

"Vi har lagt hundratusentals kronor och hundratals timmar på att förbereda vår stora valfinal som nu blir stoppad med hittepåanledning. Stå upp för demokratin och anslut dit ändå! ALLA TILL KUNGSAN!", skriver han på Twitter.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Inrikes

Regeländring för invandrare. Hälften av alla som börjar SFI hoppar av idag.0 

Utsatta området tas över av konkursförvaltare. Nu har beslutet klubbats av Stockholms tingsrätt.0 

"Käften, sossefetto", "vinhäxa": Hanif Balis nya bråk med Strandhäll

Personangreppen haglar.. M-politikern anser att Annika Strandhäll utsatt honom för "rasism".0 

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur