Konflikten i Syrien har pågått i snart två år och FN uppskattar att tiotusentals människor hittills dödats. Landets president Bashar al-Assad säger i ett TV-sänt tal det första på flera månader att regeringen är villig till dialog och han målar upp en dyster bild av situationen i nationen.
- I dag är smärta och lidande spritt över Syrien, det finns ingen glädje i något hörn av landet, säger al-Assad.
Han talar om samtal för reformer av det politiska systemet, men vill inte inkludera "de som förrått Syrien" i dessa.
- Men jag vill försäkra alla om att vad gäller att bekämpa terrorism så kommer vi inte att backa så länge det finns en enda terrorist kvar i Syrien. Detta innebär inte på något sätt att vi skalar ned vår bekämpning av terrorism.
Tackar Ryssland och Kina
Presidenten tackar Kina, Iran och Ryssland för att de motsatt sig en utländsk invasion av Syrien och al-Assad påpekar att mer än hälften av alla de rebellsoldater som strider i landet inte är Syrier utan utländska jihadister vilket Fria Tider rapporterat om tidigare. Bland annat USA, Storbritannien, Turkiet, Sverige, Saudiarabien och al-Qaida är på rebellernas sida och stöttar dem med militärmatriel, utbildning och pengar.
Bland annat upplåter Syriens grannland och NATO-medlemmen Turkiet mark till rebellerna att öva på. Sverige stöttar rebellerna och har skickat stora summor pengar till dem. SNC:s förre ledare Abdulbaset Sieda är en exil-kurd och är bosatt i Uppsala.
Den före detta USA-bosatta oljebolagslobbyisten Ahmed Moaz al-Khatib är numer ledare för den syriska oppositionen, Syriens nationella råd, SNC, och i ett öppet brev uppmanar han omvärlden att anfalla Syrien för att avsätta regeringen. al-Khatib menar att regeringen utför ett "folkmord" på sitt eget folk och att omvärldens tystnad uppmuntrar regeringen till att begå krigsbrott.
al-Assad ser SNC som en utländsk skapelse och accepterar inga samtal med dem.
Vi kommer inte att ha dialog med de utländska marionetterna, sa al-Assad i söndagens tal och syftade på SNC.
Vi talar med alla som inte säljer sitt land till utlänningar.
Den brittiska tidningen The Guardian har tidigare avslöjat att SNC till stor del skapats av amerikanska utrikesdepartementet och flera av dess ledare är medlemmar i Bilderberger-gruppen.
Syrien ett geopolitiskt spel
Konflikten i Syrien har till stor del sin grund i religiösa och politiska motsättningar. Syrien styrs av al-Assad, som är alawit, en shiitisk grupp. Dock är 70 procent av Syriens befolkning sunniter, en konkurrerande inriktning inom islam. Det är bland dessa rebellerna har sitt främsta stöd.
I Syrien finns det också en stor kristen minoritet på 10 procent, som sällar sig till Assad för skydd mot de allt mer radikalt islamistiska rebellerna. Därtill finns det en kurdisk grupp som utgör kring 8 procent av befolkningen, som ser upproret som en möjlighet att skaffa sig utrymme för en kurdisk stat.
Det shiitiska Iran, som utlovat militärt stöd om Syrien skulle bli invaderat av utländska makter, kan ses som allierade.
USA, Storbritannien och dess arabiska allierade däremot, med bland annat sunnitiska Saudiarabien och Qatar, har stöttat rebellerna med både vapen och pengar.
Som en tredje part i spelet är terrororganisationen al-Qaida, som är extrema salafister, en sunnitisk rörelse, med stort stöd i bland annat Saudiarabien. al-Qaida ser shiiter som avfällingar.