Biblioteksvåldet

Bibliotek stängs på grund av ungdomsgäng

Publicerad 17 januari 2014 kl 18.03

Inrikes.Biblioteket i den utsatta Göteborgsförorten Hjällbo tvingas hålla stängt på kvällarna. Anledningen är att biblioteket terroriseras av ett "ungdomsgäng" bestående av vuxna män mellan 17 och 25 år, rapporterar GP.

Gilla artikeln på Facebook

Problemet blev så allvarligt att bibliotekets chefer insåg att det inte gick att garantera säkerheten för personalen och besökarna, som till den större delen utgörs av barn.

– De har mer eller mindre tagit över lokalen och det har gjort att vi förlorat många besökare. Vi har haft många barn som kommer hit själva eller ungdomar som pluggar här men de har blivit bortskrämda. Föräldrar har ibland förbjudit sina barn att gå till biblioteket på grund av att de inte känner sig trygga, säger bibliotekarien Karin Valestrand till GP.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0