Busch Thor jämför Skolverket med kommunister

Publicerad 8 november 2019 kl 13.13

Inrikes. KD-ledaren Ebba Busch Thor gick till hård angrepp mot regeringen, "myndighetsvänstern" och Skolverket när hon talade på partiets riksting idag.

Gilla artikeln på Facebook

Under fredagen inleddes Kristdemokraternas riksting i Umeå genom tal av partiledaren Ebba Busch Thor.

Där gick hon till hårt angrepp mot bland annat regeringen och Skolverket, som hon jämförde med Östtyskland.

– När vi talar om normer och skolan så kan jag inte låta bli att notera att myndighetsvänstern nu i omgångar föreslagit att man ur kursplanerna ska stryka: Antiken, Bibeln, nationalsången, psalmerna och våra traditionella barnvisor, sade hon och fortsatte:

– Hur tänker de sig då att nästa generation ska lära sig om källorna – till vår samhällsetik och rättstradition? Hur tänker de sig att kulturarvet ska förmedlas? Det kanske är dags att ringa Skolverket och berätta att Berlinmuren har fallit. För där verkar ju DDR fortfarande leva kvar. Släpper regeringen igenom detta så kommer ett vallöfte redan nu. Vi kommer riva upp det beslutet. Våra barn har rätt till sitt kulturarv.

Enligt Ebba Busch Thor kommer hennes parti fälla regeringen och man får chansen.

Hon lyfte även befolkningens rädsla för skjutningar och bombdåd, och berättade att barnfamiljer i Malmö börjat möblerar om sina bostäder för att deras barn inte ska behöva bombas när de ligger och sover.

Vidare påpekade hon att det nationella bombskyddet numera jämför situationen i Malmö med ETA:s "värsta terrortid" i Baskien.

– Att få slut på våldet skulle vara högsta prioritet för en ny regering. Inte värnskatten, inte arbetsrätten, inte miljöpartistiska gottepåsar eller prestigeprojekt. Utan att återskapa tryggheten – för alla, sade hon.

Enligt KD-ledaren är det nu dags att ta i med hårdhandskarna, och göra sig av med sådant som hotar Sverige.

– Ibland måste staten plocka av sig silkesvantarna. De sex islamister som bedömts vara ett hot mot rikets säkerhet kan man bara inte släppa på fri fot. Och kom inte och säga att det inte finns något att göra, fortsatte hon och påpekade att regeringen borde "stresstesta" hur länge det går att hålla islamisterna i förvar.


Knivattacken mot Boråspolisen

Poliser omringades av jättelik invandrarmobb i Borås. Fick halverat straff på grund av låg ålder – trots att han ljög om att han är ett flyktingbarn.0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Ledningen vann mot gräsrötterna: SD ska rädda SVT och SR. SD ska "rädda" public service från Moderaterna och KD.0