Kan tänka sig regera med stöd av Sverigedemokraterna.

Busch Thor säger ja till att regera med SD-stöd

Publicerad 25 september 2018 kl 14.02

Inrikes. Socialdemokraterna kommer "aldrig" stödja en alliansregering. Det klargjorde Stefan Löfven mycket bestämt idag. Då återstår Sverigedemokraterna, och KD-ledaren Ebba Busch Thor säger nu att hon kan tänka sig stöd från SD.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare under tisdagen sade Stefan Löfven att det skulle vara både "absurt" och "odemokratiskt" för Socialdemokraterna att stödja en alliansregering, eftersom Alliansens regeringsunderlag är mindre än de rödgrönas. En sådan väg framåt är helt utesluten.

– Så om inte samtliga borgerliga partier är villiga att svika sitt löfte om att aldrig ge Sverigedemokraterna makt över regeringen, så är en alliansregering med den här mandatfördelningen overklig, sade Löfven under en pressträff efter statsministeromröstningen.

Återstår gör alltså att regera med stöd av Sverigedemokraterna, och det är en sådan lösning som KD-ledaren Ebba Busch Thor nu öppnar för.

I en intervju med TT menar hon att de övriga riksdagspartierna måste sluta vara så överdrivet "osäkra" på sina egna värderingar att de blir "skrämda" av SD:s blotta närvaro i kammaren.

– Jag står för vår politik och våra värderingar i alla lägen, oavsett vem som röstar för. Och då har jag varit beredd att tillträda i regeringsställning, även om det kräver stöd från Sverigedemokraterna, säger hon till TT.

Hon betonar dock att hon i första hand vill se en enad alliansregering.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0