Men enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch bar Sharon ansvaret för massmord.

" />

Men enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch bar Sharon ansvaret för massmord.

" />

Men enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch bar Sharon ansvaret för massmord.

" />

Carl Bildt hyllar Ariel Sharon

Publicerad 12 januari 2014 kl 00.44

Inrikes.I ett meddelande på Twitter kallar utrikesminister Carl Bildt den nyligen avlidne israeliske premiärministern Ariel Sharon för en ”stor ledare”. Bildts uttalande har väckt starka reaktioner.

Gilla artikeln på Facebook

”Ariel Sharon var en stor israelisk ledare. En lysande militär befälhavare, men också en vis statsman som insåg att fred var en nödvändighet”, twittrade Bildt när han nåddes av nyheten att Ariel Sharon avlidit.

Sharon bar enligt en israelisk utredning och flera historiker ansvaret för ett antal stora massakrer på palestinska civila.

Bildts hyllning av Sharon har väckt starka reaktioner.

– Det är djupt provocerande. Carl Bildt har gjort en rad klumpiga uttalanden under sina år som utrikesminister. Men jag tror faktiskt att det här är ett av de mest provocerande. Han hyllar en person som är ansvarig för omfattande massakrer på palestinier. En person som öppet förespråkat fördrivning av hela det palestinska folket, säger vänsterpartisten Hans Linde till Svenska Dagbladet.

Enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch bar Ariel Sharon personligen ansvaret för massakern på minst 700 människor, innefattande kvinnor, gamla och barn, i flyktinglägren Sabra och Shatila 1982.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0