Val 2018
Centerpartiets ledare Annie Lööf.

Centern: Rösta på oss – så räddar vi Sverige

Publicerad 23 mars 2018 kl 17.11

Inrikes. Under fredagen lanserade Centerpartiet sin valparoll "Framåt", som är inspirerad av Emmanuel Macrons och Barack Obamas valkampanjer. Enligt partiet måste det till ett maktskifte i Sverige för att landets välfärd och trygghet ska säkras. Centern betonar att man ser Sverigedemokraterna som en av sina främsta motståndare i valet, skriver TT.

Gilla artikeln på Facebook

Centerpartiet lanserade idag sin valparoll "Framåt", som är inspirerad av den franske presidenten Emmanuel Macrons kampanj "En Marche!", som betyder just framåt på franska.

– Vi tror inte att vi är några nya En marche, men det är ingen dålig inspirationskälla, säger C:s partisekreterare Michael Arthursson till nyhetsbyrån TT.

Men partiet hämtar även inspiration från Barack Obamas kampanj från 2012, som hette "Forward", som ju också betyder framåt på engelska.

Centerpartiet tänker lägga hela 70 miljoner kronor på sin kampanj, en siffra som är ungefär lika stor som inför det förra valet 2014.

Hälften av pengarna ska gå till marknadsföring, där man kommer satsa mer på digital reklam och på att vara ännu mer aktiva i sociala medier, där Sverigedemokraterna idag är överlägsna.

Centern pekar ut just SD som en av sina "huvudmotståndare" i valet. Enligt TT har Centern rentav "siktet inställt" på Sverigedemokraterna. Men man vill även besegra Socialdemokraterna.

Centerpartiet hävdar att varken den nuvarande regeringen eller Sverigedemokraterna är förmögna att styra Sverige. Det budskap man därför tänker gå ut med inför valet, förutom valparollen "Framåt", är att det behövs ett regeringsskifte i Sverige för att säkra landets framtid.

Enligt Centerpartiet klarar den rödgröna regeringen inte av att lösa Sveriges pågående samhällsproblem. Det måste till en rörelse som Centern för att lösa den så kallade integrationen, de växande vårdköerna och otryggheten i landet, anser i varje fall partiet självt.

Dessutom har nu Centern märkt en potential att ta väljare över blockgränsen. Enligt partisekreterare Michael Arthursson är framför allt Miljöpartiets väljare intresserade av att gå över till Centerpartiet. Även kvinnor i storstäder uppges vara en trogen väljargrupp som kan tänka sig att stödja partiets invandringsliberala politik.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0