Claes Malmberg: Henrik Schyffert ljuger om sexofredandet mot min kompis

Publicerad 19 september 2020 kl 22.30

Media. Komikern Claes Malmberg anklagar vänsterprofilen Henrik Schyffert med flickvännen Nour El Refai för att sprida falsarier om ett sexuellt ofredande mot en av hans vänner.
– Det är rena lögner, säger Malmberg i en podd som drivs av radiomannen Stefan Livh.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden till anklagelserna är att Nour El Refai dömdes för sexuellt ofredande 2007 efter att hon blottat sina bröst för olika män på Östermalm i Stockholm. Blottandet var en del av en dolda kameran-sketch som El Refai spelade in för TV4 via produktionsbolaget Meter Television.

Förra veckan släppte Nour El Refai ett poddavsnitt tillsammans med pojkvännen Henrik Schyffert där de diskuterar händelsen för 13 år sedan.

– Vi hann göra det på tre män och alla blev rädda, och sedan började de skratta, berättar Nour El Refai i podden.

En av männen, en läkare i 40-årsåldern, uppskattade emellertid inte att hon blottade sig för honom samtidigt som ett kamerateam filmade, och valde därför att göra en polisanmälan.

– Men den här mannen han blev inte glad. Han blev jättejättearg. Han reagerar upprört, säger den kvinnliga medieprofilen.

– Han är så upprörd så hans adelslockar fladdrar, fortsätter hon hånfullt i podden.

El Refai påstår dessutom att mannen inte nöjde sig med att hon dömdes för sexuellt ofredande i tingsrätten utan att han överklagade till såväl hovrätten som Högsta domstolen.

– Han tycker inte att jag fått ordentligt med straff. Jag ska skaka galler, menar Nour El Refai och anklagar mannen hon sexofredat för att vara "rättshaverist."

– Men Herregud! Vad är det för snubbe? fyller Henrik Schyffert i.

"Rena lögner"
Men det som Henrik Schyffert och Nour El Refai påstår i sin podd stämmer inte. Det säger komikern Claes Malmberg till Sveriges Radio-profilen Stefan Livh.

– Jag känner personen ifråga väldigt väl, berättar Malmberg om läkaren.

Det enda som stämmer är att mannen polisanmälde Nour El Refai för sexuellt ofredande, men han överklagade aldrig domen mot henne. Överklagandet gjordes istället av El Refais arbetsgivare.

– Han har överhuvudtaget inte drivit den här processen, utan de som har överklagat är Meter Film och Television å hennes vägnar, berättar Claes Malmberg.

– Det är rena lögner. Man kan tycka det är lite underligt att man sitter och tar heder och ära av en människa i en podd och helt enkelt far med lögner och sprider en massa rykten som inte stämmer, fortsätter han.

Fria Tider har tagit del av domen från 2007 och enligt den stämmer det inte att målet togs upp av Högsta domstolen, vilket Nour El Refai påstår. Målet togs endast upp av Stockholms tingsrätt och överklagades sedan av El Refai till Svea hovrätt, där domen slogs fast.

El Refai påstår också i podden att hon betalade 25.000 kronor till mannen hon sexofredade, vilket även det är en lögn. Hon dömdes att betala 40 dagsböter till staten, men betalade aldrig något skadestånd till mannen hon sexofredade.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Otryggheten är högst verklighetsbaserad – och resultatet av politiska val.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0