Dansk S-politiker backar inte för muslimskt fördömande

Publicerad 25 augusti 2012 kl 23.03

Utrikes.Socialdemokraten Trine Bramsen tycker att även muslimer med danskt medborgarskap ska flytta om de inte vill anpassa sig. Nu kritiseras hon av intressegruppen Islamisk Trossamfund.

Gilla artikeln på Facebook

Efter 60-80 muslimska mäns dramatiska stormning av akutmottagningen på sjukhuset i Odense var socialdemokraten Trine Bramsen otvetydig i sitt fördömande, vilket Fria Tider tidigare rapporterat om.

– Jag vill uppmana våldsmännen att överväga om de inte bör resa hem dit de kommer ifrån, uttalade hon i samsyn med de flesta danskar och deras politiska företrädare.

Detta har nu fått Islamisk Trossamfund att gå i taket, berättar ekstrabladet.dk. I ett pressmeddelande fördömer intressegruppen "varje handling och uttalande" som de menar stigmatiserar en hel befolkningsgrupp. Det är fel att koppla samman våldsamheterna i samband med ramadans avslutning med någon särskild kultur, menar de och hävdar att detta skapar ett "vi-och-dem-tänkande".

Trine Bramsen tar lätt på kritiken:

– Det där är bara påhitt. Jag står fast vid varenda ord jag sagt. Istället för att kritisera mig, borde Islamisk Trossamfund hjälpa till därute.

Islamisk Trossamfund fördömer också tanken att muslimer födda och uppvuxna i Danmark har något annat hemland att återvända till. Även här blir det kalla handen från Trine Bramsen:

– De måste göra upp med sig själva om de verkligen vill vara i Danmark. Då måste de följa spelreglerna. Var de annars ska ta vägen vill jag inte förhålla mig till - jag är ingen resebyrå.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Skuldsatta dödsbon ökar när fler boomers dör

"Det kan bli en överraskning". Banken har förtur när den belånade generationen går bort.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Ungersk vänster kovänder om pedofili

Kraftiga protester mot landets president.. Nu anklagas ungerska vänsterpartier för hyckleri.0 

Elon Musk stämmer OpenAI och dess vd

Har blivit "för vinstinriktat" och politiskt.. Enligt Musk bryter Sam Altman och de andra vänsteraktivisterna mot stiftelsens stadagar.0 

Rwanda tar 2 miljoner kronor per utvisad invandrare

Dyr nota för att outsourca asylprövningen.. Rwanda har redan fått 2,9 miljarder kronor av Storbritannien – innan en enda invandrare skickats dit.0 

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur