Asylkaoset
Afrikaner och åter afrikaner. Många av de invandrare som tar sig illegalt till Europa kommer från Gambia.

Dansk debattör: Muslimsk diktator skickar asylsökare till EU för att tjäna pengar

Publicerad 29 maj 2016 kl 18.43
Av Mattias Albinsson

Utrikes. En stor del av asylkaoset i Europa orkestreras av Gambias muslimske diktator Yahya Jammeh. Anledningen är att han vill komma åt de bidrag som betalas ut till asylsökare och som de sedan kan skicka hem till sitt hemland, hävdar en dansk debattör.

Gilla artikeln på Facebook

Den danske litteraturvetaren Ralf Pittelkow, tidigare rådgivare åt Danmarks förre socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen, skriver i en artikel i Den korte avis att det är den muslimske diktatorn Yahya Jammeh som bär en stor del av skulden till asylkaoset i Europa.

"Gambia i Västafrika är ett av de länder i världen som producerar flest asylansökningar mätt i förhållande till sin befolkning", inleder han sin artikel.

Enligt Pittelkow är de flesta av de gambier som tar sig till Europa ekonomiska invandrare. Och landets islamistiske president förmår dem att ta sig hit av en utstuderad anledning – han vill nämligen åt de bidrag som betalas ut till invandrare i Europa.

"En femtedel av landets ekonomi utgörs av pengar som skickas hem från utlandet. Det är den högsta andelen i världen", konstaterar den respekterade vänsterveteranen.

De flesta gambier får avslag på sina asylansökningar eftersom de saknar asylskäl, men de är en folkgrupp som är svår för EU att göra sig av med, inte minst då många förstör sina identitetshandlingar. När Spanien för några år sedan försökte flyga hem hundra gambier vägrade myndigheterna låta dem gå av flygplanet på flygplatsen i Gambia, så de spanska myndigheterna var tvungna att flyga tillbaka afrikanerna till Spanien igen.

Pittelkow konstaterar att Yahya Jammehs "islamiska republik" använder sig av den gambiska vågen av asylsökare som en "pengamaskin" och han skriver att det är naivt att så många tror att alla som söker asyl är på flykt undan krig och förföljelse.

Ralf Pittelkow var tidigare engagerad i danska Socialdemokraterna och även danska Vänstresocialisterne. Numera återfinns han dock i kretsen kring regeringspartiet Venstre och Dansk folkeparti och är en stark islamkritiker.

Artikeln är rättad. Ralf Pittelkow är inte längre en vänsterdebattör.


"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringsrapport kräver åtgärder mot alternativa medier

Vill tysta kritiska medier. Tar stöd från Expo, #jagärhär och Näthatsgranskaren.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Genetisk mutation gör unga och friska svårt coronasjuka. Felriktade antikroppar attackerar det egna immunsystemet.0 

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0