I år är det 30 år sedan katastrofen inträffade. Enligt uppgift dog upp till 20.000 personer och ytterligare 570.000 utsattes för farliga nivåer av den giftiga gasen. Många människor i Bhopal har allvarliga sjukdomstillstånd och föroreningar från det övergivna fabriksområdet har förgiftat vattentäkterna i Bhopal och närliggande områden.
I 13 år har Dow nekat till att de skulle ha något ansvar gentemot offer och överlevare av Bhopalkatastrofen. Dow hävdat att försöken att dra in företaget i den indiska rättsprocessen inte har någon grund, och har försökt distansera sig från sitt helägda dotterbolag Union Carbide (UCC), som ägde fabriken 1984.
– Dow Chemical gör ännu en gång narr av tiotusentals offer och överlevande för Indiens värsta industrikatastrof någonsin. Det är sorgligt, men dessvärre är denna skrämmande brist på ansvarstagande något vi förväntar oss efter alla dessa år av förnekelse från Dows sida, säger Shailesh Rai, chef för Amnesty International i Indien i ett uttalande.
Dow köpte upp Union Carbide 2001. UCC har gång på gång vägrat i att infinna sig i indiska domstolar för att svara på brottsanklagelser om katastrofen.
Kallelsen till Dow att infinna sig i domstol kom den 4 augusti i år. I kallelsen, som var den tredje i raden, stod klart och tydligt att Dow som ensamägare av Union Carbide har en skyldighet att se till att företaget infinner sig i domstolen och svarar på anklagelserna.
Domstolen har nu sagt att en ny kallelse kommer att skickas den 22 november och att rättegången är framflyttad till den 14 mars 2015.