Ensamkommande försökte förmå 13-årig flicka till oralsex – slipper fängelse

Publicerad 19 oktober 2018 kl 16.19

Lag & Rätt. En afghansk man döms nu till skyddstillsyn och dagsböter sedan han sexuellt ofredat en 13-årig flicka i Karlskrona tidigare under året. Om mannen dömts som vuxen, hade han fått flera månader i fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i maj som den afghanske mannen, som påstås vara 19 år, sexuellt ofredade en 13-årig flicka.

Enligt åklagarens ansvarsyrkande ska invandrarmannen vid två tillfällen ha ofredat flickan genom att ta "på hennes bröst och underliv utanpå kläderna, dragit ner sina byxor och försökt förmå henne att röra vid hans penis och försökt förmå henne att utföra oralsex på honom för att därefter dra ner hennes byxor".

Det hela inträffade mellan den 11 och 22 maj i Karlskrona i Blekinge.

Flickan säger bland annat att hon vidrörde den tilltalades penis med sin hand en gång.

Den afghanske mannen förnekar brott och menar att han inte kände till flickans låga ålder. Detta köper dock inte rätten, eftersom SMS-meddelanden tydligt visar att flickan upprepade gånger förklarade att hon är 13 år och att hon är ”för ung”. Han har medgett att han berörde målsägandens bröst och att han hade handen innanför hennes byxor.

De båda ska ha träffats tre gånger och fått kontakt via nätet, där mannen enligt egen utsago letade efter nya vänner.

"Det är även anmärkningsvärt att målsägande vid de två sista träffarna förvissat sig om att hon skulle kunna få hjälp om något hände. Ena gången har hon bett två kompisar följa efter henne och [afghanen, vår anm] och den andra gången har hon bett sin kompis ringa och lagt in kompisen som sin 'mamma' i sin telefon som förevändning för att ta sig ifrån [afghanen]", står det i domen.

Tingsrätten påpekar att straffvärdet för brottsligheten för en vuxen person är 2-3 månaders fängelse, men eftersom rätten godtar Migrationsverkets bedömning av afghanens ålder, under 21 år, döms han till villkorlig dom i förening med dagsböter. Han ska även betala ett skadestånd på 10.000 kronor till den 13-åriga flickan.

Mannen, som är medborgare i Afghanistan, har inget riktigt personnummer utan ett så kallat samordningsnummer från Migrationsverket. Han sägs vara född 1999.

I sedvanlig ordning döljer etablerade medier mannens härkomst.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Gruppvåldtagna 13-åringen

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Lag & Rätt

Publicerade filmen från Christchurch – döms till fängelse

Fälls för "yttrandefrihetsbrott" för publiceringen på Nordfront.. Tingsrätten: "En inskränkning i yttrandefriheten som är nödvändig i ett demokratiskt samhälle."0 

Sveriges unga muslimer tvingas återbetala statsbidrag

"Brustit i kravet att respektera demokratins idéer.". Organisationen ska ha gått att knyta till personer med kritiska åsikter om både judar, Israel och homosexuella män.0 

Sidor

Vetenskap

Nyupptäckta motiv på hällmålning avslöjar sjöfart på stenåldern. Forskarna upptäckte bilderna med hjälp av ny teknik.0 

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0