Explosionen i Beirut

Farmor spelar piano – mitt i förödelsen efter Beirutexplosionen

Publicerad 6 augusti 2020 kl 22.07

Utrikes. Dödssiffran fortsätter att stiga efter tisdagens kraftiga explosion i hamnen i Beirut. 157 människor har nu bekräftats döda och 5.000 är skadade, rapporterar Al Jazeera.

Gilla artikeln på Facebook

Men mitt i allt elände dyker det upp en och annan solskenshistoria som får människor att dra på smilbanden. En sådan är en video som fått stor spridning i Libanon senaste dygnet som visar en äldre kvinna som spelar piano i sitt söndersprängda hem.

Videon har laddats upp till Facebook av 27-åriga Beirutbon May-Lee Melki, och det är hennes farmor som sitter vid pianot och spelar den skotska 1700-talssången Auld Lang Syne. Allt medan resten av familjen och övriga frivilliga hjälper till att röja upp i lägenheten.

Familjen Melki tillhör Libanons kristna minoritet och driver bland annat en hjälporganisation som varit verksam i landet sedan den israeliska invasionen 2006. De senaste åren har de engagerat sig för att hjälpa syriska flyktingar och nu gör de en insats för att röja upp på gatorna i Beirut efter explosionen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0