Folk och försvar stänger ute SDU

Publicerad 10 januari 2012 kl 13.39

Politik.Folk och Försvar väljer att stänga ute Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU genom att konsekvent bordlägga deras medlemsansökan. Därmed kommer inte SDU att kunna delta när Folk och försvars rikskonferens inleds på söndag.

Gilla artikeln på Facebook

SDU beslutade på ett förbundsstyrelsemöte 8 augusti att söka medlemskap i Folk och Försvar. Dagen därpå kontaktade ungdomsförbundet Folk och Försvar för att höra hur de praktiskt skulle gå tillväga med ansökan.

Lars Ekeman, generalsekreterare på Folk och Försvar, meddelade därefter i e-post till SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand att Folk och Försvar ”under de senaste åren blivit mer noggrann med den värdegrund om som organisationen står för” och att styrelsen ”utsett representanter för att med er diskuterar värdegrundsfrågor".

Men värdegrundsarbetet har dragit ut på tiden. Och inte heller idag kan Folk och försvar meddela SDU något medlemskap i föreningen.

Därför kommer SDU inte att finnas med på söndag, skriver organisationen i ett pressmeddelande.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Stora skillnader bara mellan japaner i syd och nord. Forskaren: "Folkslag från kalla klimat är över hela världen är längre, intelligentare, mer sociala, mindre brottsbenägna och uppvisar lägre fertilitet."0 Plus

Nyheter från förstasidan

22-årig afghan bakom Vetlanda-terrorn

"Pratade väldigt dålig svenska." Mannens lägenhet i Vetlanda söktes igenom av polis.0 

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Feminiseringen av högskolan tros förklara minskad produktivitet. Fokus på "mjuka värden" och vänsteraktivism ger nedslående resultat.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0