Folk och försvar stänger ute SDU

Publicerad 10 januari 2012 kl 13.39

Politik.Folk och Försvar väljer att stänga ute Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU genom att konsekvent bordlägga deras medlemsansökan. Därmed kommer inte SDU att kunna delta när Folk och försvars rikskonferens inleds på söndag.

Gilla artikeln på Facebook

SDU beslutade på ett förbundsstyrelsemöte 8 augusti att söka medlemskap i Folk och Försvar. Dagen därpå kontaktade ungdomsförbundet Folk och Försvar för att höra hur de praktiskt skulle gå tillväga med ansökan.

Lars Ekeman, generalsekreterare på Folk och Försvar, meddelade därefter i e-post till SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand att Folk och Försvar ”under de senaste åren blivit mer noggrann med den värdegrund om som organisationen står för” och att styrelsen ”utsett representanter för att med er diskuterar värdegrundsfrågor".

Men värdegrundsarbetet har dragit ut på tiden. Och inte heller idag kan Folk och försvar meddela SDU något medlemskap i föreningen.

Därför kommer SDU inte att finnas med på söndag, skriver organisationen i ett pressmeddelande.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Politik

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus