" /> " /> " />

Föräldrar och elever vädjar till skolan: "Vi vill slippa flyktingbarnen"

Publicerad 8 oktober 2012 kl 20.23

Inrikes.Elever och föräldrar till elever på den skola i Alvesta där tjejer trakasserats av så kallade "ensamkommande flyktingbarn" har vädjat till skolan om att få slippa flyktingarna på skolan. Ett krav som skolan vägrar acceptera och i en öppen skrivelse nu avfärdar.

Gilla artikeln på Facebook

Problemen på Allbo lärcenter har varit kända en längre tid och har sitt ursprung i kommunens beslut att ta emot illegala invandrare till kommunen, i debatten ofta kallade "ensamkommande flyktingbarn". Dessa invandrare går i en särskild språkintroduktionsklass på gymnasieskolan med elever som i många fall är betydligt yngre.

Vid flera tillfällen har invandrareleverna trakasserat i synnerhet svenska tjejer som går på skolan. Trakasserierna har både handlat om fysisk misshandel såväl som kränkande förolämpningar. Problemen blev tillslut så stora att några utsatta tjejer inte såg någon annan utväg än att slå larm till Skolinspektionen eftersom de upplevde att skolan inte tog deras situation på allvar.

Nu har alltså flera elever på skolan tillsammans med sina föräldrar ställt krav på skolan om att eleverna ska slippa träffa invandrareleverna under skoltid. Något som framkommer när Fria Tider kontaktar skolans biträdande rektor Britt Ask Rydgård.

- Kravet har framförts av några enstaka individer, elever och föräldrar, säger hon.

Men det kravet går hon och skolan inte med på. I en öppen skrivelse som dessutom publicerats på kommunens hemsida avfärdas kraven som en lösning man inte kan acceptera.

I samma skrivelse påstår dessutom skolan att de utsatta flickorna är "främlingsfientliga". Angående skolans skamfilade rykte hänvisas till en trivselenkät vilken tyder på "mycket god trivsel bland elever och personal".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0