" /> " /> " />

Föräldrar och elever vädjar till skolan: "Vi vill slippa flyktingbarnen"

Publicerad 8 oktober 2012 kl 20.23

Inrikes.Elever och föräldrar till elever på den skola i Alvesta där tjejer trakasserats av så kallade "ensamkommande flyktingbarn" har vädjat till skolan om att få slippa flyktingarna på skolan. Ett krav som skolan vägrar acceptera och i en öppen skrivelse nu avfärdar.

Gilla artikeln på Facebook

Problemen på Allbo lärcenter har varit kända en längre tid och har sitt ursprung i kommunens beslut att ta emot illegala invandrare till kommunen, i debatten ofta kallade "ensamkommande flyktingbarn". Dessa invandrare går i en särskild språkintroduktionsklass på gymnasieskolan med elever som i många fall är betydligt yngre.

Vid flera tillfällen har invandrareleverna trakasserat i synnerhet svenska tjejer som går på skolan. Trakasserierna har både handlat om fysisk misshandel såväl som kränkande förolämpningar. Problemen blev tillslut så stora att några utsatta tjejer inte såg någon annan utväg än att slå larm till Skolinspektionen eftersom de upplevde att skolan inte tog deras situation på allvar.

Nu har alltså flera elever på skolan tillsammans med sina föräldrar ställt krav på skolan om att eleverna ska slippa träffa invandrareleverna under skoltid. Något som framkommer när Fria Tider kontaktar skolans biträdande rektor Britt Ask Rydgård.

- Kravet har framförts av några enstaka individer, elever och föräldrar, säger hon.

Men det kravet går hon och skolan inte med på. I en öppen skrivelse som dessutom publicerats på kommunens hemsida avfärdas kraven som en lösning man inte kan acceptera.

I samma skrivelse påstår dessutom skolan att de utsatta flickorna är "främlingsfientliga". Angående skolans skamfilade rykte hänvisas till en trivselenkät vilken tyder på "mycket god trivsel bland elever och personal".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronakommission-ledamot medlem i grupp som dyrkar Anders Tegnell

"Jag gillade den Facebookgruppen tidigt" Ledamot i coronakommissionen gillar "Vi stöttar Anders Tegnell" på Facebook.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker som besatt när hon inte får göra som hon vill. Coronafuskande muslimen kräver särbehandling – då reagerar poliserna såhär.0 Plus

Vetenskap

Fisken som vi alla härstammar från. Vår förfader gav oss våra tandförsedda käkar.0 Plus

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Kultur

Grävde fram gammal dalahäst i Falun. Tros vara en av de äldsta i sitt slag.0