Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt: Asylinvandringen det bästa som hänt Sverige

Publicerad 30 november 2017 kl 10.20

Inrikes. Fredrik Reinfeldt anser att asylinvandringen till Sverige är bland det bästa som hänt landet. Han menar att det kan jämföras med att skaffa barn: en långsiktig bra investering. Andra är dock starkt kritiska till hans politik, men på den kritiken vägrar Reinfeldt ge något svar.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Expressens "Bara politik" som förre statsminister Fredrik Reinfeldt hyllar asylinvandringen till Sverige och jämför den med att skaffa barn.

Han får frågan om det är rimligt att Sverige tar emot så många invandrare, med en årlig kostnad för Migrationsverket på 59 miljarder kronor – tio miljarder mer än vad hela försvarsbudgeten ligger på.

Reinfeldt menar att det är som när ett par funderar på att skaffa barn och inser vilken bra investering det är i längden.

– Den som har lite större syn vet ju att barn växer upp och blir vuxna, de skaffar jobb och bidrar till samhället, och en dag visar det sig att det är de som hjälper dig. De som först sågs som en kostnad blir sen ditt livs bästa investering, svarar Fredrik Reinfeldt.

Han påpekar att den massiva asylinvandringen i slutändan är en bra affär eftersom alla människor av sin natur vill göra nytta för samhället, leva ett bra liv och därmed bidra till att andra också får det bättre.

Fredrik Reinfeldts invandringspolitik får dock hård kritik från tidigare integrationsminister Nyamko Sabuni, som bland annat sagt att det var rädslan för ett växande Sverigedemokraterna som fick övriga partier att välja "fel väg" gällande den så kallade integrationspolitiken. Denna kritik vägrar dock Reinfeldt svara på, och säger bara att han har "respekt" för Sabuni och andra som vill diskutera konsekvenserna av hans politik.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0