Val 2018

Göran Persson: SD "inte värdiga" styra Sverige

Publicerad 24 augusti 2018 kl 17.02

Inrikes. Sverigedemokraterna ska inte få vara med och bestämma i Sverige efter höstens val. Partiet "förtjänar" nämligen inget regeringsinflytande. Det säger nu den förre statsministern Göran Persson (S), enligt TT.

Gilla artikeln på Facebook

Göran Persson sågar den invandringspolitik som Sverige bedrivit de senaste tio åren. Den har varit "ansvarslös", menar han.

Men Sverigedemokraterna, det riksdagsparti som står utan ansvar för den usla politiken, ska inte få vara med och styra Sverige.

Partiet ska hållas utanför regeringen till varje pris, anser den tidigare statsministern.

– De har straffat ut sig själva, det är ett parti som inte är värdigt att vara med och ta ansvar för landet, säger Persson enligt TT.

I stället ska alltså de övriga partierna, de som ligger bakom den "ansvarslösa" invandringspolitiken, få fortsätta styra. Ex-statsministern är nämligen övertygad om att dessa partier nu kommer ta tag i problemen kopplade till den enorma invandringen.

Göran Persson menar också att den regering som kommer leda landet efter valet, oavsett om det blir en höger- eller vänsterregering, lär få det svårt. Detta eftersom Sverige enligt honom kommer drabbas av en nedåtgående konjunktur med stigande arbetslöshet.

Om riksdagen inte lyckas ena sig riskerar det politiska läget bli "farligt" då svenskarna kan förlora tilltron till demokratin, säger han.


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0