Invandringskritisk Romney vann i Arizona

Publicerad 29 februari 2012 kl 07.12

Politik.Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney ser ut att vinna stort i Arizona, där invandring har varit ett stort problem för befolkningen. Bakgrunden är hans hårda krav på att företagare ska verifiera att de som anställs har rätt att arbeta i USA.

Gilla artikeln på Facebook

När 95 procent av rösterna hade räknats hade Romney fått 41 procent av rösterna. Hans främste rival, den neokonservative Rick Santorum, har fått knappt 38 procent.

Romney har gett sitt totala stöd till obligatorisk kontroll av arbetskraft via E-verify, ett dataprogram där en arbetsgivare kan jämföra uppgifter om en anställd med en central databas över människor med arbetstillstånd.

Enligt den invandringskritiska organisationen Numbers USA var det troligen Romneys starka stöd till E-Verify-lagstiftningen som gjorde att han vann det lokala primärvalet med god marginal.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0