Tumultet vid kongressen

Känd BLM-aktivist tog sig in i Kapitolium

Publicerad 8 januari 2021 kl 11.06

Utrikes. En av dem som tog sin i den amerikanska kongressen i onsdags var BLM-aktivisten John Earle Sullivan, 25, som förra året greps för att ha arrangerat en vänsterextrem demonstration där fordon slogs sönder och en person blev skjuten. Han bekräftar att han var i byggnaden, uppger KUTV.

Gilla artikeln på Facebook

BLM-aktivisten John Earle Sullivan var en av dem som tog sig in i Kapitolium under kravallerna i Washington i onsdags.

Han klättrade in genom att trasigt fönster och påstår att han var där för att dokumentera händelsen.

– Det var en folkmassa på ungefär 50.000 människor vid Kapitolium, säger han till tv-kanalen KUTV och bedömer att så många som 10.000 människor lyckades ta sig in i byggnaden.

Vidare beskriver han hur han såg en demonstrant ta en sköld från en polis, kasta den på polisen och sedan kasta ner polisen för trappan.

Enligt 25-åringen försökte demonstranterna inte bränna eller förstöra någonting, utan deras avsikt var att ta sig till kammaren.

Polisen hade inte en chans att stoppa dem och det var möjligt att ta sig in i vilket rum som helst i byggnaden, hävdar han.

Sullivan säger också att han såg kvinnan som sköts till döds och berättar hur livet försvann ur hennes ögon. Han syns på en bild i samma ögonblick som kvinnan skjuts.

– Jag tror att historien kommer minnas denna dag som den dag då Amerika definitivt förändrades för alltid, säger han till KUTV.

Enligt KUTV-journalisten Heidi Hatch brukar Sullivan använda hashtaggar som "#blm #antifa #burn #fuckthesystem #abolishthepolice #fucktrump".

John Sullivan greps i juli förra året sedan han organiserat en vänsterextrem demonstration i Utah, där en person sköts och fordon vandaliserades. Han själv ska ha uppviglat folk på platsen samt hotat misshandla en kvinna i en bil och sparkat på hennes bildörr. Gripandet av 25-åringen fångades på film. Alternativjournalisten Andy Ngo kallar honom för en "extrem BLM-aktivist".


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Vetenskap

Förbluffande upptäckten: Mytomspunna rymdsignalen skapades 1.800 ljusår bort. Platsen för den största rymdgåtan lokaliserad.0 Plus

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0