Gustav Kasselstrand.

Kasselstrand: "SVT utsatte Joakim Ruist för ett polisförhör"

Publicerad 2 juni 2018 kl 13.49

Inrikes. Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand anser att SVT Aktuellts intervju med forskaren Joakim Ruist kan liknas vid ett polisförhör. Nu vill han lägga ned hela SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Fredagens stora samtalsämne i Sverige var SVT:s intervju med migrationsforskaren Joakim Ruist, och dennes episkt självförsjunkna svar på Lotta Bouvin-Sundbergs frågor.

Ruist har kommit fram till att den genomsnittlige flyktingen i Sverige har en nettokostnad på 74.000 kronor per år. Totalt blir det en ofattbart stor kostnad för invandringen.

Men på SVT verkade man inte så nöjd med rapporten. SVT ställde bara kritiska frågor till Ruist, som blev mållös av den politiska utfrågningen av en vetenskaplig rapport. SVT har förnekat att man hade någon politisk agenda bakom intervjun. Men i sociala medier har det bland annat undrats varför Ruist utsattes för en så hård intervju, medan till exempel kriminologen Jerzy Sarnecki "aldrig" blir ifrågasatt i media.

AFS-ledaren Gustav Kasselstrand reagerar starkt på intervjun.

– Att invandringen kostar skjortan för svenska skattebetalar är ingen nyhet. Det jag vill fokusera på är SVT:s hysteriska reaktion på rapporten. Direkt när Joakim Ruist kommer in i studion så behandlas han nästan som att han vore kriminell. Han har vågat säga sanningen i en fråga som man inte skulle debattera, säger han.

– Han har presenterat fakta, men man får direkt känslan av att det pågår ett polisförhör. SVT är inte intresserad av att vet vad han kommit fram till, utan hon ställer frågor som är kritiska. Samtliga frågor är negativa. Han tvingas svara på varför han skrivit rapporten och om han tagit hänsyn till att den här rapporten kan användas av andra i valet. Och vi väljare skulle inte få veta sanningen om invandringen inför valet.

Enligt Gustav Kasselstrand är SVT:s intervju en uppvisning i politisk korrekthet och fake news. Han vill därför lägga ned public service.

– SVT går inte att reformera. Det är ruttet i grunden. De har redan idag så kallade planer för att säkra objektivet, neutralitet och opartiskhet. De skiter högaktningsfullt i allt detta! Därför finns det bara en sak vi kan göra: dränera det mediala träsket och lägg ner SVT!


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD-tjänsteman portas av partiet

Ville skapa "svenska zoner". SD reagerar snabbt på vänsterextrema Expos avslöjande.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Mer från Inrikes

Ovanligt beslut om utökat kontaktförbud. Mannen har dömts för en lång rad brott mot en kvinna.0 

80-plussare nobbar tredje vaccindos

Bara hälften i Halland har nappat.. "Skyddet avtar lite snabbare om man är äldre så man behöver fylla på."0 

Vetenskap

Historisk tillfällighet slog ut elbilen. Biltyperna konkurrerade om herraväldet redan från start.0 Plus

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0