Polisens klanrapport
Robert Halef (KD) kommenterade tidigare polisrapporten i SVT.

KD:s klanpolitiker i riksdagen anmäler polisens rapport

Publicerad 13 oktober 2020 kl 18.19

Inrikes. Riksdagsledamoten Robert Halef (KD) i Södertälje anmäler Polismyndigheten till Justitieombudsmannen, JO, för den uppmärksammade polisrapporten om kriminella klaner. Detta eftersom han och hans egen syrianska klan förekommer i rapporten.

Gilla artikeln på Facebook

"Att jag citeras i rapporten med nära anknytning till kriminella är integritetskränkning av mig och min familj", skriver Robert Halef i anmälan, rapporterar Expressen.

Robert Halef är en av fyra personer som är eller varit riksdagsledamöter och som i polisrapporten pekas ut som knutna till kriminella klaner. Fria Tider har fått tillgång till hela den hemliga rapporten och publicerat listan på de klaner som återfinns däri.

I sin JO-anmälan uppger Halef att "polis/poliser ur utredningsgruppen" anonymt lämnade ut rapporten till Aftonbladet och därmed begick lagbrott. Han antyder också att det var den biträdande rikspolischefen Mats Löfving – som gått ut i media varnat för klanproblemet – själv som lämnat rapporten till Aftonbladet.

"Efter detta mediala utspel blir pressen på honom enorm från massmedia som kräver namn på riksdagspolitiker som är klankriminella och som går ärenden åt kriminella nätverk. Blir Löfving så pressad och hänvisar till hemligstämplad polisrapport som han inte kan citera?" står det i anmälan.

Robert Halef uppger vidare att han på grund av "polisens agerande och en undermålig polisrapport utan substans" har "blivit uthängd och oskyldigt dömd".

"Polisrapportens offentliggörande och Aftonbladets rubriker blev starten till det mediala drevet och häxjakten på mig och min familj som har föranletts av vice rikspolischef Mats Löfving som larmat och citerat den hemligstämplade polisrapport om att kriminella klaner försöker påverka politiska beslut på alla nivåer", skriver Robert Halef.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0