Kina stänger läsar­kommentarer - svensk media kritiserar

Publicerad 31 mars 2012 kl 16.46

Politik.Kinas två mest använda mikrobloggar Sina Weibo och Tencent QQ stoppade användarnas kommentarer på lördagen med motiveringen att man vill "hindra spridandet av rykten" om en statskupp i landet.

Gilla artikeln på Facebook

"Kina har på senare tid ökat ansträngningarna för att 'städa upp' i cyberrymden, försök som uppfattas som sätt har lägga ytterligare restriktioner på nätfriheten i landet", klagar TT i en artikel på lördagen.

Anledningen till att kommentarsfälten stryps i Kina ska vara att politikern Bo Xilai, som tidigare rankades som en av landets kommande högsta ledare, plötsligt fick sparken och försvann. Sedan dess har nätrykten gjort gällande att militärfordon syns på väg in i Peking och andra felaktiga uppgifter, skriver Nya Kina.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0