Knivhöggs bakifrån av okänd man

Publicerad 18 november 2020 kl 08.17

Inrikes. En man i 20-årsåldern blev under natten till onsdagen påhoppad bakifrån och fick två knivhugg i ryggen av en för honom okänd gärningsman i Uppsala.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi ser det här som ett rent påhopp av en för gärningspersonen helt okänd gärningsperson, säger Magnus Jansson Klarin vid polisen till Aftonbladet.

Den här typen av händelser är "väldigt ovanliga", konstaterar han.

Händelsen inträffade klockan 01:16 på Sysslomansgatan i Uppsala. Efter att ha utdelat knivhuggen sprang gärningsmannen från platsen. Den 20-årige mannen fördes med ambulans till sjukhus där en polispatrull kunde genomföra ett inledande förhör.

En förundersökning gällande försök till mord har upprättats och polisen är angelägna om att få in tips som kan leda till att man hittar gärningsmannen, som ska ha färdats på samma buss som 20-åringen.

Det handlar om buss 848 från Sala som ankom till Uppsala strax innan, eller strax efter, klockan 01:00. Den 20-årige mannen hade klivit på buss 848 i Morgongåva, och då ska gärningsmannen redan ha befunnit sig på bussen. Vid hållplats Ekonomikum klev både gärningsmannen och 20-åringen av bussen.

Var du med på bussen, eller har du rört dig i närheten av den aktuella hållplatsen eller brottsplatsen, och har gjort iakttagelser som skulle kunna hjälpa polisen? Ring 114 14.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Federley kände till pedofilbrotten i september

Hade möte med Kriminalvården. Försökte påverka myndigheten, hävdar Expressen och Aftonbladet.0 

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0